Akties voor Hopeful Home

Sinds 2004 ondersteunt Laxmi Support het kinderhuis Hopeful Home in Kathmandu. In overleg met Gopini Wosti, de manager van het kinderhuis, besluiten we wat de kinderen nodig hebben en welke acties we het beste kunnen ondernemen. Dit kan van alles zijn. Zo trakteren wij de kinderen op extra voeding, zoals vlees, fruit en eieren of vullen we de voorraad kamer aan met balen rijst, dahl, suiker en olie. Als eerste hebben wij in 2004 van de ontvangen donaties schooluniformen en schoolschoenen gekocht.

Foto trainingspak 6
In 2005 hebben wij nieuwe kleren gekocht voor het Tihaar festival, dit is één van de grootste festivals van het land. Voor de meisjes werd een jurk gemaakt en de jongens kregen een trainings pak. Tevens hebben we de ziekenhuiskosten betaalt voor één van de jongens, genaamd Shiva, die tijdens een val zijn beide armen had gebroken. Dit betekende vele taxiritjes naar het ziekenhuis voor x-rays en gips-sessies.

Ook nemen we de kinderen mee op leuke uitjes, zoals een bezoek aan één van de tempels in Kathmandu, naar de dierentuin of een pick-nick en brengen we ze naar de tandarts voor controle en behandeling. Dit laatste vinden de kinderen minder leuk, maar is in sommige gevallen zeer noodzakelijk!

Foto trainingspak 2In 2011 hebben we het Tihar festival gesponsord, de electriciteit vernieuwd in het huis en voor een deel is het huis ook geverfd. In 2012 hebben we het Dashain festival geheel gesponsord.

Sinds 2008 plaatsen we enthousiaste vrijwilligers in het kinderhuis en met succes. We hebben al zeven vrijwilligers kunnen plaatsen en de ervaringen van de kinderen en de vrijwilligers zelf zijn heel positief. Daarnaast proberen we via deze vrijwilligers bepaalde akties uit te voeren zodat we Hopeful Home extra ondersteuning kunnen geven en we er toch zeker van zijn dat alle donaties rechtstreeks aan de winkeliers worden uitgegeven.

OVERZICHT LAXMI SUPPORT ACTIES VOOR HOPEFUL HOME: