Laxmi Support

Stichting Laxmi Support is op 10 september 2006 opgericht met als doel om ondersteuning te bieden aan de educatieve en sociale ontwikkeling van kinderen in het ontwikkelingsland Nepal, het land van de hoogste berg ter wereld, Everest in het prachtige Himalaya gebergte. Kinderen zijn de toekomst in dit prachtige maar arme land en daarom spelen zij een belangrijke rol in de keuze van onze ondersteunings akties.

Inmiddels bestaat onze stichting meer dan tien jaar en daar zijn we ontzettend trots op.  In deze periode hebben we extra ondersteuning kunnen geven aan het kinderhuis Hopeful Home gelegen in de Kathmandu vallei en aan een zestal basis scholen in het Kaski en Nuwakot district.

Ook hebben we na de hevige aardbevingen van 2015 hulp akties uitgevoerd in het Nuwakot district. Zo hebben we golfplaten uitgedeeld aan in totaal 93 families en hebben we 177 families voorzien van warme dekens.

DE LAXMI SUPPORT ORGANISATIE:

Laxmi Support is een vrijwilligersorganisatie en geheel afhankelijk van donaties van derden. Tevens verkopen wij spullen op verschillende markten om zo extra donaties op te halen. Voor al onze sponsor akties: Overzicht donatie werving. De leden van Laxmi Support zijn: Samantha Wagenaar (oprichtster en uitvoerend vrijwilliger), Hendrik Wagenaar (penningmeester), Sylvia Nielen (secretaris), Alex Salmon (uitvoerend vrijwilliger) en Ram Thapa (uitvoerend vrijwilliger).

Wij houden onze vaste kosten zo laag mogelijk en deze bestaan voornamelijk uit ING bankkosten, kosten voor het huren van server ruimte voor onze website, kosten voor het overmaken van sponsor geld aan Ram Thapa voor het uitvoeren van onze akties. Vaak worden deze kosten persoonlijk betaald door de leden van Laxmi Support. Vliegkosten, hotel kosten en kosten voor eten en drinken worden door de leden van Laxmi Support zelf betaald. Zo kunnen wij garanderen dat alle donaties rechtstreeks aan onze ondersteuning akties worden uitgegeven. Wel vergoedt Laxmi Support jeep en taxi kosten voor het bezoeken van de scholen en het kinderhuis en voor het uitvoeren van onze akties. Voor een overzicht van onze administratie: Administratie

Laxmi Support probeert zo zorgvuldig mogelijk met alle donaties om te gaan en neemt grote verantwoordelijkheid om donaties zo direct en zo effectief mogelijk uit te geven. Wij voeren onze akties uit aan de hand van vijf ‘gouden’ regels en deze nemen wij heel serieus. Akties die wij opzetten worden gegarandeerd afgerond en blijven nooit halverwege steken. Ook vinden wij een goede terugkoppeling aan onze donateurs zeer belangrijk. Zonder deze financiële hulp kunnen wij geen akties uitvoeren en dat proberen wij altijd in ons achterhoofd te houden. Voor een uitgebreide uitleg van onze vijf ‘gouden’ regels: Vijf Gouden Regels.

HOE IS HET BEGONNEN – EEN KORTE TERUGBLIK:

Foto 5 HH algmeenIn 2004 is het allemaal begonnen. Samantha reisde voor drie maanden af naar Nepal om vrijwilligerswerk te doen in het kinderhuis Hopeful Home in Kathmandu. Dit was zo’n overweldigende ervaring dat een terugkeer naar Nepal voor Samantha vanzelfsprekend was.

Het jaar daarop, in 2005, is Samantha voor een maand teruggegaan naar Hopeful Home om vervolgens twee maanden Engelse les te geven op de Annapurna Primary School in Pokhara. De Annapurna Primary School verkeerde in een slechte staat en daarom was het nodig om de school en omgeving op te knappen. Zo is een uitgebreid renovatie project van de grond gekomen. Met deze aktie hebben we o.a. de school is geheel gepleisterd en geschilderd, er zijn nieuwe toiletten gebouwd, er zijn netten met stenen achter de school geplaatst en er is een speelveld aangelegd. Voor al onze akties voor deze school: Akties Annapurna Primary School.

Onder het motto “It just gets under your skin!” is met dit renovatieproject Stichting Laxmi Support geboren. Eenmaal terug in Nederland was het een kwestie van het aantrekken van bestuursleden, het regelen van de wettelijk vereiste papieren voor Stichting Laxmi Support en het opzetten van een eigen website en inmiddels ook een eigen Facebook pagina.

Foto 3 kleurboeken 2007
Tot het jaar 2009 is Samantha elk jaar terug gegaan naar Nepal en zijn onze akties uitgebreid naar een tweede school, Shree Surya Jyoti Primary School in het dorp Bettyani in het Kaski district en een derde school Shree Chakersur Primary School in Budhasing gelegen in het Nuwakot district. De Shree Surya Jyoti Primary school is geheel gepleisterd en geschilderd. Tevens hebben we de water tanks in het dorp Bettyani gerepareerd en een watertank voor drinkwater bij de school geïnstalleerd. Ook hebben we drinkwater geregeld voor de Shree Chakersur Primary School. Voor al onze akties voor deze twee scholen: Akties voor Shree Surya Jyoti Primary School en Akties Shree Chakersur Primary School.

Inmiddels hebben we ondersteuning gegeven aan een zestal basis scholen, hebben we succesvol enthousiaste vrijwilligers geplaatst bij het kinderhuis Hopeful Home en de Annapurna Primary School en hebben wij in samenwerking met deze vrijwilligers meerdere akties kunnen uitvoeren.

UITBREIDING VAN HET LAXMI SUPPORT TEAM:

Na de desastreuse aardbevingen van 2015 hebben we officieel Ram Thapa aan ons Laxmi Support team toegevoegd. Hierdoor konden wij in samenwerking met Ram hulp akties opzetten en succesvol uitvoeren. Samantha en Ram zijn tijdens deze akties dagelijks in contact en alle stappen worden uitgebreid besproken. Ook worden vele foto’s doorgestuurd om een goed beeld te krijgen van de situatie. Ram heeft in Hopeful Home gewoond en daar hebben Samantha en Ram elkaar leren kennen. Tijdens Samantha’s vrijwilligerswerk periode in Hopeful Home heeft zij Ram geholpen met zijn huiswerk. Ram is werkzaam als apotheker in een ziekenhuis in Kalanki, Kathmandu en is inmiddels getrouwd met Saraswati Upreti en samen hebben zij een dochter Prastuti. Wij zijn ontzettend blij met de hulp van Ram, omdat wij nu nog meer effectief en direct akties kunnen uitvoeren in Nepal.

Voor vragen over onze organisatie en ons werk, neem contact met ons op via email: laxmi.support@hotmail.com. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze akties, meld u zich aan voor onze nieuwsbrief:

Aanmelding nieuwsbrief:
Uw email: