Vijf gouden regels

Wat is de kracht van Laxmi Support?
Laxmi Support biedt ondersteuning aan de hand van een aantal principes. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid om alle akties met succes af te ronden en tevens om zo goed en efficient mogelijk het sponsorgeld uit te geven. Donaties zijn voor ons heel belangrijk, want zonder deze financiele hulp heeft onze stichting geen bestaansrecht.

Daarom hieronder onze vijf gouden regels:

1) Laxmi Support streeft ernaar dat alle donaties rechtstreeks bij de projecten terechtkomt:
De bestedingen ten behoeve van de projecten worden door Laxmi Support direct aan de winkeliers betaald. Er is geen tussenkomst van derden en dit betekent dat we goede controle kunnen houden op onze uitgaven. Kosten van vliegtickets en de verblijfskosten worden door de vrijwilligers van Laxmi Support zelf bekostigd. Taxi kosten en de huur van de jeep voor het reizen naar de scholen wordt wel door het sponsorgeld betaald. Dit zou teveel geld kosten om door de vrijwilligers zelf te betalen.

2) Laxmi Support garandeert dat de donaties zinvol worden besteed:
Samantha van Laxmi Support heeft vrijwilligerswerk gedaan in Hopeful Home en op de Annapurna Primary School. Ook heeft zij enige tijd in het dorp Bettyani gewoond om de renovatie projecten voor de Shree Surya Jyoti Primary School uit te voeren en heeft zij diverse bezoeken gebracht aan de Shree Chakersur Primary School in Budhasing. Door deze ervaring heeft Laxmi Support inzicht gekregen in wat daadwerkelijk nodig is en ook welke akties haalbaar zijn.

Ook heeft Laxmi Support goede contacten opgebouwd met de locale bevolking. Door veel te praten met de Nepalezen aldaar, zoals de leiding van het kinderhuis, de leraren op de school en door eigen observatie en ervaring wordt zeer goed duidelijk waaraan het geld het beste kan worden besteed.

3) Laxmi Support garandeert een eerlijke prijs voor alle spullen die worden ingekocht:
Over alle spullen die worden ingekocht wordt een zo eerlijk mogelijke prijs onderhandeld.
Door onze ervaring hebben we een gedegen kennis van de kosten van diverse materialen en ook waar de materialen aan te schaffen en dit helpt ons om een goede prijs af te spreken met de betreffende winkeliers.

4) Laxmi Support maakt gebruik van locale werknemers:
De werkzaamheden worden uitgevoerd door lokale werknemers. Op deze manier wordt de lokale economie ondersteunt en tevens wordt de betrokkenheid van de dorpsbewoners bij de school of kinderhuis vergroot. Zo betalen wij de kleermaker voor het maken van bijvoorbeeld de schooluniformen in het kinderhuis en zorgen we voor een lokaal team van werklieden die de bouwwerkzaamheden bij de scholen hebben uitgevoerd.

5) Laxmi Support garandeert een goede terugkoppeling aan onze donateurs:
Wij streven naar openheid en transparantheid van onze activiteiten en uitgaven in Nepal. Daarom versturen wij een paar keer per jaar per e-mail een nieuwsbrief met daarin beknopt alle informatie over geplande en afgeronde akties en de ontwikkelingen binnen onze stichting en de projecten. Op de website wordt uitgebreide informatie gezet inclusief met foto’s.