Akties voor Annapurna Primary School

In april 2006 is Laxmi Support gestart met een groots renovatie project van de Annapurna Primary School. Een werkteam wordt samengesteld en binnen zes weken wordt de school en de directe omgeving geheel opgeknapt. Zo zijn de schoolmuren gepleisterd en is de school van binnen en buiten geschilderd. Er zijn nieuwe toiletten gebouwd, de watertank voor drinkwater is gerepareerd en de directe omgeving van de school is schoongemaakt en opgeknapt.

IMG_2080paint
Achter de school zijn netten gevuld met stenen geplaatst en de grond is enorm opgehoogd om zo een speelveld voor de kinderen te bewerkstelligen. Ook is nu de schoolomgeving beter beschermd tegen het stromende water van de rivier, die achter de school langs loopt.

Ook heeft Laxmi Support zich gericht op de schoolkinderen en bij afsluiting van het renovatie project hebben we de kinderen getrakteerd op een nieuwe schooltas met schooletui gevuld met schrijfmaterialen en lesboeken.

In december 2006 heeft Laxmi Support het dak van de Annapurna Primary School geheel vernieuwd. Ook is er een primerverf aangebracht om de duurzaamheid te verhogen. In december 2007 hebben we een muur achter en naast de school gebouwd om zo een beschermd speelveld te creĆ«ren voor de kinderen en in 2008 hebben we schooluniformen en een schooltrui geregeld voor alle schoolkinderen. Op de onderstaande foto’s is het verschil te zien tussen de voor- en na-situatie van de Annapurna Primary School.

Foto renovatie Annapurna oud Foto renovatie Annapurna nieuw
Met al deze akties zijn de voorzieningen op de Annapurna Primary School enorm verbeterd, is het aantal leerlingen aanzienlijk uitgebreid en is ook het lesniveau iets verhoogd. We zijn zeer verheugd met dit prachtige resultaat en hopen de Annapurna Primary School in de toekomst te blijven ondersteunen.

Sinds 2009 hebben we een aantal vrijwilligers op deze school kunnen plaatsen om voor bepaalde tijd les te geven aan de kinderen. Dit is heel belangrijk omdat het lesniveau op de school erg laag is. De inzet van de vrijwilligers helpt de kinderen om beter Engels te leren en het helpt de leraren om bepaalde lesmethodes over te nemen. Daarnaast proberen we via deze vrijwilligers bepaalde akties uit te voeren zodat we Annapurna Primary School extra ondersteuning kunnen geven en we er zeker van zijn dat alle donaties rechtstreeks aan de winkeliers worden uitgegeven.

OVERZICHT LAXMI SUPPORT AKTIES VOOR ANNAPURNA PRIMARY SCHOOL: