Saraswoti Secondary School, Newarpani, schrijfmaterialen, 2015

Newarpany Stationary 4Ram en Saraswati hebben schriften en pennen uitgedeeld aan de 120 studenten van de Saraswoti Lower Secondary School in het dorp Newarpani in het Nuwakot district. In totaal heeft Laxmi Support 600 schriften, pennen en potloden gedoneerd aan de school, welke we tijdens ons bezoek aan het dorp in juli 2015 hebben meegebracht. Het is heel fijn om te zien dat de spullen nu zijn uitgedeeld aan de kinderen.

Er geven zes leraren les op deze school. Het salaris vanNewarpany Stationary 5 drie leraren wordt betaald door de regering en het salaris van twee leraren wordt gesponsord door het lokale bosbouw organisatie. Het salaris van de zesde leraar wordt betaald door de school zelf maar dit salaris ligt zeer laag. Er zijn vier schoolgebouwen, sommige opgebouwd uit cement en sommige uit modder en steen. Soms verdient de school wat extras door de verkoop van pijnboom hout.

Newarpani stationary 1Na de aardbevingen van 2015 heeft Laxmi Support de getroffen families in het dorp Newarpani ondersteunt door het verstrekken van golfplaten om huizen te repareren of tijdelijke onderkomens op te zetten. Ook de school heeft schade ondervonden van de aardbevingen en Laxmi Support hoopt dit in de nabije toekomst, als het budget het toelaat, de school te ondersteunen en de schade te repareren.

Alle sponsors van Laxmi Support willen we graag hartelijk danken voor deze steun. Hartelijk dank voor Ram en Saraswati voor het distribueren van alle spullen.