Akties voor Chakersur Primary School

Foto 4 schriften 2008In december 2007 heeft Laxmi Support de Shree Chakersur Primary School voor het eerst bezocht. De school ligt ongeveer vier uur rijden vanaf Kathmandu en is gelegen in het Nuwakot district.

Tijdens onze bezoeken worden we vergezelt door Gopini Wosti en haar zoon Milan. Gopini heeft in Budhasing gewoond en Milan is in het huis vlakbij de school geboren. Dit helpt ons om goede contacten op te bouwen met de school en het is fijn en nuttig om Budhasing en de school te bezoeken met mensen die goed bekend.

In 2008 hebben we een watertank en waterleiding heen gebracht en deze zijn door de leraren geïnstalleerd. Bij een tweede bezoek een maand later hebben we het eind resultaat kunnen bekijken. Inmiddels hebben we een aantal keren schriften, schrijfmaterialen en schoolkleding gebracht. Ook hebben Gopini en Milan zich al twee keer bereid gevonden om de spullen namens Laxmi Support heen te brengen en wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking.

In 2013 hebben we trainingspakken, sandalen, schrijfmaterialen, tandenborstels en tandpasta gebracht. Tijdens deze aktie hebben we ook een tweede school kunnen ondersteunen in hetzelfde gebied. Zo kunnen we onze tocht naar het Nuwakot district efficienter organiseren. Na de desastreuze aardbevingen van 2015 hebben we golfplaten aangeleverd voor het bouwen van een tijdelijke klaslokalen.

Foto 5 Nuwakot school 2007
OVERZICHT LAXMI SUPPORT ACTIES VOOR SHREE CHAKERSUR PRIMARY SCHOOL: