Nieuwsbrief 02 juli 2014

Beste allemaal,

Het is weer tijd voor een nieuwsbrief van Laxmi Support met daarin de volgende punten:

ANBI status belastingdienst:

Wij zijn heel blij te vermelden dat Henk, onze penningmeester, heeft geregeld dat Stichting Laxmi Support bij de Belastingdienst staat aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) wat betekent dat donateurs hun giften aan Laxmi Support af kunnen trekken van de inkomens- en vennootschapsbelasting.

Er bestaan twee soorten giften, namelijk ‘gewone’ giften en ‘periodieke’ giften. Voor een gewone gift geldt een drempelbedrag en een maximum. Voor periodieke giften is een minimum en maximum bedrag echter niet van toepassing. Voor een periodieke gift kunnen donateurs een overeenkomst met Laxmi Support afsluiten. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website onder ‘Uw Steun’ en dan naar ‘Donaties en ANBI status’ of u kunt kijken op de website van de Belastingdienst.

Staverton markt:
Elke zomer houdt het Engelse dorp Staverton in Devon een markt op het boerenveld. Dit jaar is het gepland op 25 augustus. Er is van alles te doen en te zien tijdens dit festijn. Zo zijn er hondenshows, spelletjes en attracties voor kinderen, oude model auto’s om te bewonderen en markt kramen waar de ‘homemade’ jam wordt verkocht en allerlei andere spullen.

Samantha heeft voor dit jaar een kraam gehuurd en zal tweedehands babykleertjes en speelgoed gaan verkopen. Ook hebben we nieuwe spulletjes zoals portemonneetjes, armbanden en rieten doosjes in Bali ingekocht en hopen dit met winst te verkopen.
De huur van de stal kost 30 Pond maar deze krijgen we van Alex gedoneerd. Dus alle winst gaat in de pot van Laxmi Support! Nu nog hopen op heel veel zonneschijn en dan wordt het vast een succesvolle dag.

Vrijwilligers naar de Annapurna Primary School:
Op 8 juli vertrekken Rob en Moniek voor drie weken naar Nepal om les te geven op de Annapurna Primary School. Ze hebben ongeveer 200 Euro aan donaties gekregen van collega’s wat zal worden besteed aan tekenspullen en boeken. Het is de tweede keer dat Rob en Moniek vrijwilligerswerk verrichten op het schooltje en Tika en Anita, de leraressen op de school, kijken al uit naar hun komst. Wij wensen Rob en Moniek heel veel succes!

Rob maakt ook prachtige foto’s van Nepal. Deze kun je vinden op de volgende link: http://www.robkomen.nl/fotografie/Nepal%202010/index.html

Wij kijken al uit naar de nieuwe serie foto’s die Rob zal maken.

Nieuw Huis Hopeful Home
Hopeful Home is verhuist:

Hopeful Home heeft land gekocht ongeveer in een dorp ongeveer 2 km ten noorden van Bhaktapur, waar ze van plan zijn om een huis te bouwen voor het kinderhuis. Ook zijn ze verhuist naar een huurhuis vlakbij de nieuwe lokatie. Het huurhuis heeft 10 kamers en een groentetuin. Het is goed nieuws, want nu kunnen de kinderen veilig buitenspelen en kan Hopeful Home eigen groenten verbouwen. Ook is de lucht veel schoner in deze nieuwe omgeving. Hierboven is een foto van het huurhuis waar de kinderen van Hopeful Home op dit moment wonen.

Mocht u nog vragen hebben dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Henk Wagenaar
Sylvia Nielen
Samantha Wagenaar

www.laxmi-support.com