26 december 2014

Beste allemaal,

Stichting Laxmi Support wenst alle donateurs en belangstellenden fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig nieuw jaar. Wij danken alle donateurs hartelijk voor jullie steun in het afgelopen jaar. We hebben flink kunnen sparen en dat maakt het mogelijk om volgend jaar nieuwe acties te kunnen uitvoeren voor het kinderhuis Hopeful Home en de scholen in Pokhara en Bettyani.

Ons plan is om in de zomer af te reizen en het prachtige land in de Himalayas te bezoeken. We kunnen haast niet wachten om rond de fascinerende Boudhanath stoepa te lopen in Kathmandu en nu samen met onze twee prachtige dochters. We kijken er naar uit om het nieuwe onderkomen van Hopeful Home te bekijken in Bhaktapur en met eigen ogen te zien hoe het met de kinderen gaat. We hopen de kinderen te trakteren op een dagje uit, misschien een picknick in de heuvels rond Bhaktapur. Ook willen we de scholen in Pokhara en Bettyani bezoeken en kijken of het nodig is om de schoolgebouwen te verven en op te knappen en lesmaterialen aan te schaffen.

Eind augustus heeft Samantha een kraam gehuurd op de markt in het Engelse dorp Staverton. We hadden heel veel spulletjes om te verkopen, leuke kralen armbanden en portemonneetjes uit Bali en veel tweede hands kleding en speelgoed. Er was van alles te doen, hondenshows, poppenshows, veel kraampjes en lekker eten, kortom het had een gezellige dag moeten worden. Maar helaas het weer zat tegen, de meeste regen van de hele zomer viel uitgerekend op deze dag en we hebben de hele ochtend in de auto gezeten om te wachten totdat het droog werd. ’s Middags om twee uur kwam er een straaltje zonneschijn en gauw hebben we spulletjes op de tafel uitgestald, maar de opkomst was slecht (er waren meer honden dan mensen) met eind resultaat dat we net aan voor £ 43 hadden verkocht. Het was maar goed dat Alex de £30 aan kraam huur op zich had genomen anders bleef er niet veel van onze opbrengst over. Volgend jaar gaan we het zeker nog een keer proberen en hopen we op veel zonneschijn en een betere opbrengst!

Afgelopen zaterdag heeft Samantha op de ‘community markt’ gestaan in de dorpshal van Staverton. Het is een kleine markt wat elke derde zaterdag van de maand wordt gehouden en het is van 10 uur tot 12 uur. De opkomst was niet super maar we hebben wel een paar Engelse dorpelingen de acties van Laxmi Support kunnen uitleggen en we hebben voor £12,50 opgehaald. Niet veel, maar alle beetjes helpen en omgerekend in Euro’s is het altijd iets meer. 17 Januari gaan we het nog een keer proberen en streven we ernaar om het record van £12,50 te verbreken.

Alle donateurs ontzettend bedankt voor jullie steun en we hopen dat 2015 een mooi jaar wordt voor Laxmi Support met nuttige acties voor de kinderen in Nepal.

Beste wensen,
Stichting Laxmi Support
Sylvia Nielen
Henk Wagenaar
Samantha Wagenaar