Nieuwsbrief 28 april 2015

Beste allemaal,

In Nepal wordt langzaam duidelijk wat de hevige aardbeving van afgelopen zaterdag heeft veroorzaakt. De huizen en historische tempels in Kathmandu, Patan en Bhaktapur hebben enorme schade opgelopen. Het dodental blijft stijgen en de omvang van de ramp wordt alsmaar groter. Vele dorpen in de heuvels tussen Pokhara en Kathmandu hebben enorme schade opgelopen en zijn nog steeds zeer moeilijk bereikbaar.
Ik heb net Gopini Wosti gesproken van Hopeful Home. Zij verblijft op dit moment met de kinderen van Hopeful Home op het centrale plein in Bhaktapur, Durbar Square. De kinderen maken het goed, niemand is gewond. Ze slapen op plastic op de grond in een tent. Er is geen school en het is niet bekend hoe lang didie met de kinderen op Durbar Square zal verblijven. Wel is er veel regen geweest wat de situatie zeer verslechterd. Gelukkig is het niet koud en hebben ze tot nu toe genoeg rijst en dhal om te eten. Het huis van Hopeful Home is een klein beetje beschadigd maar vele andere huizen en appartementen complexen in Bhaktapur zijn ingestort of zwaar beschadigd.
Ram en zijn familie zijn gelukkig ook okay. Didie heeft Dinesh gevraagd om de vrijwilligers van Hopeful Home te emailen met een update van de situatie.
De situatie in het Nuwakot district waar de school Shree Chakersur Primary School is gevestigd in Budhasing, is zeer slecht. Vele huizen zijn ingestort, de school is zwaar beschadigd en er zijn vele doden gevallen. Wij zijn zeer bedroefd over dit nieuws en ons hart gaat uit naar de leerlingen en leraren en hun familie. De vader en moeder van didie zijn gelukkig ongedeerd maar hun huis is zwaar beschadigd.
Dat was het voor nu.
Groetjes,
Samantha
Stichting Laxmi Support