Nieuwsbrief 22 juni 2015

Beste allemaal,

Samen met Ram Kaji Thapa hebben we een project opgestart om het dorp Newarpani in het Nuwakot district te helpen. Ram heeft in het kinderhuis Hopeful Home gewoond en is daardoor een goede vriend van Laxmi Support. Ram is inmiddels getrouwd en woont deels in het dorp Newarpani, waar hij is geboren, en deels in Kathmandu, waar hij werkt als apotheker in het ziekenhuis. Het dorp Newarpani ligt een paar uur rijden van Kathmandu en ligt vlakbij de Chakersur school in Budhasing.

Van de 105 huizen in het dorp zijn 93 huizen in meer of mindere mate beschadigd. Veel huizen zijn onstabiel en is het nodig om een tijdelijk onderkomen naast het huis te bouwen. Sommige huizen kunnen nog worden gerepareerd en sommige moeten van de grond af aan weer worden opgebouwd. Ram heeft met de dorpsbewoners gesproken en Laxmi Support gevraagd om voor 82 huizen golfplaten te leveren, zodat de families een tijdelijk onderkomen kunnen opzetten naast hun beschadigde huis of de golfplaten kunnen worden gebruikt om het huis te repareren.

Het was heel belangrijk dat we deze actie zo snel mogelijk konden uitvoeren omdat de moesson tijd is aangebroken. De vele regen maakt het moeilijk voor de mensen om buiten onder zeil te slapen en de situatie van de al beschadigde huizen verslechterd met de dag.

We zijn dan ook ontzettend trots te kunnen vermelden dat vandaag, maandag 22 juni, 82 bundels, met elk 8 stuks golfplaten, per truck zijn afgeleverd in Newarpani. Ook hebben we elk huis een kilo spijkers en acht haken kunnen geven. De kosten van deze ondersteuningsactie bedraagt 7000 Euro en dankzij de vele donaties vanuit Nederland en Engeland hebben we dit project kunnen uitvoeren. Zie bijgaand een paar foto’s van het project. Er volgen er meer! De dorpsbewoners van Newarpani zijn ongelofelijk dankbaar voor deze steun.

De kinderen van Hopeful Home gaan inmiddels weer naar school. De kinderen maken het goed maar zijn nog steeds bang voor de naschokken. Door de regen zijn de kinderen genoodzaakt in het huis slapen in plaats van buiten in de tent. Het huis is licht beschadigd maar wel stabiel.

Over iets minder dan drie weken gaat onze reis naar Nepal beginnen. Paspoorten zijn vernieuwd, vaccinaties gehaald en nu nog de tas pakken en op het vliegtuig. We kijken er ontzettend naar uit maar zijn ons zeker bewust van de huidige situatie in zowel Kathmandu als daarbuiten. We gaan natuurlijk Hopeful Home bezoeken en als het door de regen mogelijk is hopen we  een bezoek te brengen aan het dorp Newarpani en de Chakersur Primary School in Budhasing.

Ontzettend bedankt aan alle donateurs voor al jullie steun. Zonder deze hulp kunnen wij niets bereiken en daarom waarderen wij het enorm dat er zoveel donaties zijn gemaakt. Hartelijk, hartelijk dank!

Groetjes,
Samantha, Hendrik, Alex, Sylvia
Stichting Laxmi Support