Nieuwsbrief 10 augustus 2015

Namaste,

Tweede bezoek aan Trisuli:

Een week na ons bezoek aan het dorp Newarpani in de heuvels van het Nuwakot district, zijn we terug gekeerd naar de Trisuli rivier om een extra negen arme families te voorzien van zinken golfplaten, spijkers en haken.

Naast het Newarpani dorp ligt een ander dorp met veelal families uit de lagere kaste. Zeven arme families uit dit dorp sliepen nog steeds onder plastic en het is ons gelukt om deze families twee bundels golfplaten te leveren, wat voldoende is voor het bouwen van een tijdelijk onderkomen. Door riskante weg condities konden we dit keer niet zelf de materialen naar het dorp brengen, maar de dorpsbewoners kwamen naar de hangbrug over de Trisuli rivier om de golfplaten op te halen.

Ook hebben we een arme man en zijn vrouw kunnen helpen die onder slechte omstandigheden naast de rivier wonen. De tent was niet veel meer dan een stuk plastic op bamboo stokken met een aarde vloer. We hebben deze man twee bundels golfplaten gegeven. Ook hebben we medicijnen gebracht voor een open wond aan zijn been, waar hij de week daarvoor om had gevraagd.

In hetzelfde gebied was een oude dame, wiens huis was ingestort. We waren niet op de hoogte van haar situatie tijdens ons eerste bezoek, dus helaas hadden we geen golfplaten voor haar meegebracht. Maar gelukkig waren alle acht families bereid om een golfplaat aan deze mevrouw te geven en kon ook zij een tijdelijk onderkomen opzetten. We waren heel blij dat dankzij de samenwerking van deze families we toch in staat waren om deze mevrouw te helpen.

Daarna zijn we doorgereden naar de volgende hangbrug waar vier leraren van de Chakersur Primary School ons stonden op te wachten. In de afgelopen tien jaar heeft Laxmi Support deze school een aantal keren ondersteund. Het schoolgebouw, wat bestaat uit twee delen, heeft van de overheid een groene en een rode sticker gekregen, wat betekent dat het groene gedeelte veilig is en er les mag worden gegeven maar het rode gedeelte is onveilig en zal na het regenseizoen moeten worden herbouwd. We hebben de school voorzien van tien bundels golfplaten voor het opzetten van tijdelijke klaslokalen op het speelveld. De materialen werden door de lokale bus naar het Budhasing dorp gebracht.

Ook hebben we een middag gewinkeld in het eeuwenoude markt gedeelte van Kathmandu en hebben we voor 165 leerlingen, verspreid over drie scholen in het Nuwakot district, blauwe schooltruien, mutsen, sandalen en schriften en potloden ingeslagen. Sommige winkeltjes zijn zo laag en volgestopt met spullen dat rechtop staan voor een Hollandse dame onmogelijk is.

Na het regenseizoen zal Ram de spullen bij de scholen brengen. Tot nu toe is het een redelijk lichte moesson geweest maar met nog twee regen maanden voor de boeg zal de exacte datum van distributie nader worden bekend gemaakt. Een van de trips is naar de Chakersur School waar Ram de nood klas lokalen zal bekijken.
Laxmi Support en alle families willen graag alle sponsors ontzettend bedanken voor de donaties, want zonder deze steun kunnen wij geen hulp brengen aan de families in nood. Meer foto’s volgen op Facebook en onze website.

Hartelijke groeten,
Samantha, Alex, Ram, Hendrik, Sylvia

Stichting Laxmi Support
www.laxmi-support.com
https://www.facebook.com/laxmisupport