Nieuwsbrief 23 augustus 2015

Beste allemaal,

Steun aan Hopeful Home Kinderhuis:

Als laatste willen we jullie graag informeren over onze acties voor het kinderhuis Hopeful Home in Jhaukel, wat ongeveer 3 km van Bhaktapur afligt en wordt omgeven door groene rijst velden van de Kathmandu vallei. Er wonen nu 14 kinderen in Hopeful Home variërend van leeftijden van 6 tot 18 jaar. Laxmi Support ondersteunt Hopeful Home nu meer dan tien jaar. We hebben Hopeful Home bezocht op drie verschillende locaties en hebben veel kinderen zien opgroeien en het huis zien verlaten om een nieuw leven te beginnen buiten het kinderhuis.

Dit keer hebben we Hopeful Home drie keer bezocht en het was erg leuk om de kinderen en hun lach weer te zien. Anneloes heeft direct vrienden gemaakt met de jonge meisjes en Juliette was gefascineerd met de kleine kippen op het achter erf. Veel Nepalese kinderen zijn gek op dansen en het maakt onderdeel uit van hun lagere school opleiding. Het duurde dan ook niet lang voordat de oude radio tevoorschijn werd gehaald en de muziek luid werd aangezet. Karmala, een van de oudere meiden, begon de zenders af te zoeken naar Nepalese en Indiase liedjes en het dansen kon beginnen. De meisjes dansten vol enthousiasme en zelfs de jongens konden hun voeten niet stil houden en deden mee. Kleine Juliette stal de show met haar eigen solo optreden en natuurlijk moest Miss Laxmi ook haar ‘fantastische dans moves’ laten zien. Ondertussen had Alex een lang gesprek met de oudere jongens over het Engelse voetbal en een wat belangrijker onderwerp als hun ervaringen met de recentelijke aardbevingen.

Gelukkig is het huis van Hopeful Home niet zwaar beschadigd al vertoont het huis binnen wel een paar scheuren. De kinderen hebben twee maanden in een tent geslapen in de groenten tuin, maar zijn recentelijk terug gekeerd naar het huis. De kinderen zijn erg geschrokken van de ervaring en mogen zich gelukkig prijzen dat het huis nog veilig is. Veel huizen in het nabijgelegen Bhaktapur zijn zwaar beschadigd en meer dan driehonderd mensen hebben hun leven verloren.

Dit jaar hebben we voor de kinderen wit/grijze school uniformen en zwarte school schoenen laten maken en hebben we blauwe trainingspakken, witte sport schoenen en schooltassen aangeschaft. De kleermaker heeft de maten van alle kinderen opgemeten en de schoenmaker heeft op een stuk papier een omlijning van een voet getekend. De schooltassen hebben we in de groothandels winkels gekocht op New Road in Kathmandu en de trainingspakken zijn gekocht bij de school waar het logo van de school op de trainings jas werd gezet. Op een ochtend hebben we een bezoek gebracht aan de school, wat vijf minuten lopen is van Hopeful Home en waar we werden voorgesteld aan alle klassen en leraren.

We hebben ook een school uniform laten aanmaken voor een 18 jarige jongen genaamd Saugat. Saugat heeft in Hopeful Home gewoond en is drie weken geleden gestart met de opleiding Computer Techniek aan een College in Kathmandu. De college kosten worden gesponsord door een andere NGO en nu sponsort Laxmi Support Saugat voor het school uniform en schoenen. De school boeken en schrijfmaterialen worden door Saugat zelf betaald door het hebben van een baantje in een winkel buiten college uren.

Dat was het voor nu, alsjeblieft deel de foto’s op onze Facebook pagina. Onze website wordt zo snel mogelijk bijgewerkt.

Grote dank gaat uit naar alle donateurs, zonder deze steun zijn onze acties niet mogelijk. Jullie zijn allemaal fantastisch. Ook gaat grote dank uit naar Ram en Saraswati voor hun hulp met het inkopen van alle spullen en ons te vergezellen waar mogelijk. Het is een onvergetelijke ervaring en we missen jullie!

Big Namaste,
Samantha, Alex, Hendrik, Ram, Sylvia

www.laxmi-support.com
www.facebook/laxmisupport