02 januari 2011

Hallo allemaal,

Allereerst wensen wij alle sponsors en belangstellenden van Stichting Laxmi Support het allerbeste voor het nieuwe jaar en bovenal een goede gezondheid en veel geluk. Het is winter in Nepal en het droge seizoen brengt heldere dagen met een warme zon en koude nachten en terwijl de sneeuw als een dikke deken over Nederland heeft gelegen, valt er in Nepal altijd sneeuw alleen ligt de sneeuwlijn op maar liefst 4500 meter hoogte.

Het is voor ons weer tijd om een update te geven van de activiteiten van Laxmi Support. Een korte update dit keer, want helaas merken ook wij dat door de huidige economische tijd er niet veel aanmeldingen binnenkomen voor vrijwilligerswerk bij onze projecten. Gelukkig hebben we in juli 2010 een enthousiaste vrijwilligster kunnen plaatsen in het kinderhuis Hopeful Home en zo heeft Laxmi Support toch een aantal donaties kunnen doen.

Laxmi Support vrijwilligers:
Begin juli is Susan Raijmakers voor vier weken naar Kathmandu afgereisd om vrijwilligerswerk te doen in Hopeful Home. Het verslag met de ervaringen van Susan is aan deze email toegevoegd. Namens Laxmi Support heeft Susan nieuwe kussenslopen en hoeslakens geregeld. Samen met Gopini van Hopeful Home heeft Susan de stof aangeschaft. De stof werd in het kinderhuis geknipt en genaaid en binnen een week was het nieuwe beddengoed klaar voor gebruik. Ook heeft Susan elke zaterdag geitenvlees gekocht ter aanvulling op het eten van de kinderen. Wij zijn erg blij met deze steun aan de kinderen van Hopeful Home en willen Susan hartelijk danken voor haar inzet.

Oproep vrijwilligers voor 2011:
Laxmi Support regelt vrijwilligerswerk plekken in het kinderhuis Hopeful Home in Kathmandu en op de Annapurna Primary School in Pokhara. Laxmi Support heeft de contacten en kan gedetailleerde reis informatie verstrekken over Nepal, het vrijwilligerswerk en de projecten. Ook kunnen vrijwilligers bij ons terecht voor vragen en advies voor vertrek en gedurende de vrijwilligerswerk periode. Laxmi Support brengt, in tegenstelling tot sommige vrijwilligerswerk organisaties, geen kosten in rekening voor het regelen van de vrijwilligerswerk plekken. Op onze website kunt u de ervaringen lezen van vrijwilligers (zie diverse links onder ‘Nieuws’ of ‘Uw Steun’). Mocht u iemand weten die enthousiast en gemotiveerd is voor het vrijwilligerswerk, laat het ons weten. Wij helpen graag verder.

Tot zover het laatste nieuws. Mocht u nog vragen hebben over Laxmi Support, dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

Stichting Laxmi Support