03 februari 2009

Hallo allemaal,

Half januari 2009 zijn we nog een paar dagen in Kathmandu geweest en hebben de laatste puntjes op de i kunnen zetten wat betreft onze akties in Nepal. Ook hebben we een nieuw plan opgezet voor sponsoring van leraren van de basisscholen, die wij ondersteunen en daarnaast heeft Laxmi Support enthousiaste vrijwilligers kunnen plaatsen in het weeshuis Hopeful Home.

Hieronder het laatste nieuws:

Laxmi Support Readersbox:
In Kathmandu en India zijn we op zoek gegaan naar informatieve en vooral leuke kinderboeken voor het weeshuis Hopeful Home en die hebben we gevonden. In totaal 81 boeken ingeslagen en in een metalen kist gestopt met daarop geschreven ‘de Laxmi Support Readersbox’! De box zit vol met boeken met kinderbedtijd verhalen, zoals Klein Duimpje en Sneeuwwitje, maar ook bekende verhalen over de Hindu-goden, die vooral in Nepal gretig worden gelezen. Ook hebben we de box aangevuld met boeken over dinosaurussen (zeer gewild bij de kleine jongens) en boeken over planten, dieren en vogels. De box werd zeer enthousiast ontvangen in het weeshuis en de kids begonnen direct boeken te lezen en plaatjes te kijken (zie foto in bijlage). Leuk om te zien!

Watertank project en schriften en potloden:
Met de jeep zijn we nog een laatste keer naar de Shree Chakersur Primary School gereden in Budhasing en hebben daar een groot pakket schriften en potloden gebracht. Voor de inkoop van de schriften hebben we een klein fabriekje gevonden in Kathmandu waar de schriften worden gedrukt en in elkaar gebonden. Ook hebben we het watertank project bekeken en we zijn heel blij met het eindresultaat. Laxmi Support heeft de materialen aangeleverd en de leraren van de school hebben de watertank geïnstalleerd en de waterleiding in de grond gegraven. De 100 studenten hebben nu schoon drinkwater bij de school en ook is er een waterleiding naar de toilet aangebracht, zodat deze goed schoon gehouden kan worden (zie foto in bijlage). Fantastisch werk van de school!

Scholarship voor primary teachers:
Een nieuw idee die Laxmi Support heeft opgestart is een scholarship voor primary teachers met als doel om het opleidingsniveau van de scholen, die wij ondersteunen, te vergroten. In Kathmandu hebben we een geschikte school gevonden die een speciale cursus heeft ontwikkeld voor het opleiden van leraren van de basisschool. De opleiding duurt in totaal 3 maanden en wordt verzorgd door de Rato Bangala Foundation (zie website: www.rbf.org.np). Deze Foundation werkt samen met het Ministerie van Onderwijs van Nepal en met het Bank Street College of Education in New York.

Laxmi Support wil beginnen met het sponseren van één leraar van de Shree Chakersur Primary School in Budhasing en de eerste cursus gaat in april 2009 van start. Als de opleiding met succes wordt afgerond, is ons plan om meerdere leraren van de Shree Chakersur Primary School te sponsoren. Wij zijn zeer enthousiast over deze eerste sponsering en hopen dat we op deze manier het onderwijsniveau voor de 100 studenten op de school in Budhasing kunnen vergroten. Wij houden u op de hoogte!

Laxmi Support vrijwilligers:
Als laatste willen we graag melden dat Laxmi Support in 2008 twee vrijwilligers heeft kunnen plaatsen in het weeshuis Hopeful Home en in het begin van 2009 gaan er nog eens twee vrijwilligers op reis naar Nepal om ook in het weeshuis te werken. Wij zijn zeer blij met deze enthousiaste inzet van vrijwilligers, omdat we het heel belangrijk vinden dat de kinderen van Hopeful Home aandacht en liefde krijgen, die elk kind nodig heeft. De ervaringen van de vrijwilligers worden op onze website geplaatst. Mocht u nog iemand weten die graag vrijwilligerswerk wilt doen in het weeshuis Hopeful Home of op de Annapurna Primary School, laat het ons weten. Wij helpen graag verder.

Als laatste nog even dit: op onze website (www.laxmi-support.com) hebben we alvast informatie geplaatst over een drietal akties van de afgelopen maanden (Tandartsbezoek/ Verfen van de Annapurna Primary School/ Waterproject van de Shree Chakersur Primary School). De overige akties worden zo snel mogelijk op het internet gezet.

Graag willen we alle sponsors bedanken voor deze mooie resultaten, want zonder donaties komen wij ook niet ver. Top, ontzettend bedankt!!!

Mochten jullie vragen hebben, laat het ons weten.

Met vriendelijke groet,

Stichting Laxmi Support