20 oktober 2008

Beste allemaal,

Het is weer zover: volgende week dinsdag, 28 oktober 2008, vertrekt Samantha van Stichting Laxmi Support naar Nepal voor een periode van ongeveer vier tot vijf weken.
Tijdens dit bezoek zullen wij ons wederom richten op ondersteuning van een drietal scholen en weeshuis:

– Kinderhuis Hopeful Home in Kathmandu;
– Annapurna Primary School in Pokhara;
– Shree Surya Joyti Primary School in Bettyani;
– Shree Chakersur Primary School in Budhasing.

Doordat we de afgelopen jaren de schoolgebouwen van de Annapurna Primary School en Shree Surya Joyti Primary School geheel hebben gerenoveerd, willen we ons dit jaar vooral richten op de studentjes zelf van deze twee scholen. De Shree Chakersur Primary School in Budhasing hebben we vorig jaar voor het eerst bezocht en ook daar willen we het komende bezoek extra aandacht aan geven. Het weeshuis Hopeful Home is recentelijk verhuist naar een nieuw onderkomen en wij kijken er dan ook zeer naar uit om het nieuwe huis van de kinderen te bezoeken.

De volgende plannen hebben we voorogen, maar deze kunnen nog worden bijgesteld of uitgebreid gedurende ons verblijf in Nepal:

1. tandarts bezoek voor de kinderen in Hopeful Home;
2. aanschaf nieuwe boeken voor de bibliotheek van Hopeful Home;
3. schooluniformen voor de kinderen van de drie scholen;
4. schilderen en andere onderhoudsklussen van de Annapurna Primary School;
5. watertank project voor de Shree Chakersur Primary School in Budhasing;
6. schoolschriften en schrijfmaterialen voor de drie scholen.

Ook kunnen wij vermelden dat Laxmi Support het afgelopen jaar twee enthousiaste vrijwilligers heeft geplaatst in het Kinderhuis Hopeful Home in Kathmandu. Dit is goed nieuws, want op deze manier kunnen wij een extra ondersteuning bieden aan de kinderen, namelijk het geven van een stukje extra persoonlijke aandacht, zoals het helpen met huiswerk, spellentjes doen en naar school brengen. Op onze website kunt u de ervaringen lezen van één van de vrijwilligers. De tweede vrijwilliger verblijft op dit moment in Hopeful Home. Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers die Engelse les willen geven op de Annapurna Primary School. Mocht u geinteresseerd zijn in het doen van vrijwilligerswerk, dan horen wij het graag.

We houden u op de hoogte van onze activiteiten in Nepal de komende weken en mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

Stichting Laxmi Support