Nieuwsbrief 2 oktober 2016

donated-writing-materialsBeste allemaal,

In Nepal is de moesson tijd voorbij en de festival weken staan voor de deur. Helaas wonen veel families nog steeds in tijdelijke onderkomens sinds de verwoestende aardbevingen van 2015. Voor de wederopbouw van de huizen heeft de regering financiële steun toegezegd, in totaal NRP 200.000 per familie, wat omgerekend ongeveer 2000 Euro is. Teleurstellend genoeg is deze belofte nog steeds niet waar gemaakt. Ook de broer van Ram woont in een tijdelijk onderkomen van golfplaten (geleverd door Laxmi Support) samen met zijn vrouw en dochter van 3 jaar. Tijdens hevige onweersbuien schuilde de familie in het huis van de buren. Grote hoop is er, dat de regering voor het einde van dit jaar met de eerste aanbetaling over de brug komt en er eindelijk een start gemaakt kan worden met het opbouwen van de woonhuizen.

Hier volgt het laatste nieuws van Laxmi Support:

Scoriton Country Show:
In augustus van dit jaar was Laxmi Support aanwezig op ‘Country Show’ van het Engelse dorp Scoriton, Dartmoor, Devon. Het was een prachtige zonnige dag met als gevolg dat het aantal bezoekers super hoog was. We hadden zoveel spullen meegenomen dat een tweede tafel moest worden opgezet om alles uit te kunnen stallen. We verkochten doosjes, portemonnees, armbanden uit Nepal, Bali en Thailand. Daarnaast nog tweedehands speelgoed, kinderboeken, kinderkleding en nog veel meer. Het was een gekleurde marktkraam, voor ieder wat te koop voor weinig. In totaal hebben we een fantastische opbrengst van maar liefst £174, 30 opgehaald. Hier kunnen we in Nepal ontzettend veel mee doen. Voor het volledige verslag en foto’s kijk op: https://laxmi-support.com/uw-steun/donatie-werving/scoriton-country-show-sports-2016

Bibliotheek boeken en schrijfmaterialen voor de Sharad Secondary School in het Lamjung district:
ram-with-students-in-front-of-the-copiesLaxmi Support was gevraagd om te helpen met het opzetten van de bibliotheek van de Sharad Secondary School, gelegen in het dorp Garambesi in de heuvels van het Lamjung district. Het neemt een volle dag reizen met bus en jeep in beslag om bij de school te komen. De school telt ongeveer 350 leerlingen. In Kathmandu heeft Ram 54 boeken ingeslagen, 1100 schriften en potloden, gummetjes, puntenslijpers en alfabet posters voor aan de muur. Het hoofd van de school was zeer tevreden met de brede selectie van de boeken.

handing-out-copies-to-studentsZo waren er boeken over de Nepalese geschiedenis, scheikunde, aardrijkskunde, woordenboeken en nog veel meer. De studenten waren zeer blij met de schriften en schrijfmaterialen, die tijdens de ochtend assembly werden uitgedeeld. Nuttige hulp, direct besteed en heel veel blijde gezichten. Voor het volledige verslag en meer foto’s kijk op: https://laxmi-support.com/projecten/sharad-secondary-school-lamjung-schriften-en-boeken https://laxmi-support.com/projecten/sharad-secondary-school-lamjung-schriften-en-boeken

14469336_1228404797232537_1610688623_nAl onze sponsors willen we graag hartelijk danken voor het mogelijk maken van dit project.
Wij gaan door! Blijf ons steunen! Nepal heeft het zo hard nodig.
Volg ons op Facebook (https://www.facebook.com/laxmisupport/) of kijk op onze website (www.laxmi-support.com www.laxmi-support.com).

Big Namaste,

Samantha
Laxmi Support team