Nieuwsbrief 1 oktober 2017

Beste allemaal,                                                           (Newsletter translated in English)

Het is weer tijd om een aantal van onze akties te melden:

Sponsoring van het Dashain festival in het kinderhuis Hopeful Home:

Laxmi Support is ontzettend blij dat we dit jaar de kinderen van Hopeful Home wat extra’s hebben kunnen geven tijdens het grootste en belangrijkste festival van het jaar. Het Dashain festival wordt gevierd door Nepalezen van alle kaste. De kinderen mochten zelf nieuwe kleren uitkiezen in de winkel en dat nam wat tijd in beslag. Sommigen vonden het moeilijk om in keuze te maken, maar uiteindelijk waren alle kinderen super tevreden. Ook hebben we kruiden en een geit gekocht op de markt voor het feest maal. Alle donateurs super bedankt voor het mogelijk maken van deze aktie! Zie meer op onze website: https://laxmi-support.com/kinderhuis-hopeful-home/akties/sponsoring-dashain-festival-2017

Lening aan Keshab Thapa voor het bouwen van huis:

Tijdens de aardbeving in 2015 was het huis van Keshab Thapa in het Nuwakot district zwaar beschadigd en niet meer bewoonbaar. Laxmi Support heeft in datzelfde jaar golf platen verstrekt voor het bouwen van een tijdelijk onderkomen. Twee jaar later woont Keshab, samen met zijn vrouw en twee kleine kinderen, nog steeds in dit golf platen huisje. Leven onder golf platen betekent dat het in de zomermaanden stik heet is en in de wintermaanden bitter koud. Toen Laxmi Support hoorde dat Keshab op zoek was naar iemand die een lening kon verstrekken voor het herbouwen van zijn huis, stapte Laxmi Support in. De lening van 2500 Euro is versterkt zonder rente en Keshab heeft hiervoor materialen gekocht en is begonnen met het bouwen van zijn huis. De fundering is gelegd, de muren zijn gebouwd en in de komende weken wordt het dak op het huis gezet. Ondertussen heeft Keshab de tweede uitbetaling van de regering ontvangen en een derde en laatste uitbetaling volgt als het huis af is. Deze uitbetalingen gebruikt Keshab om de lening af te betalen. Laxmi Support is erg blij dat we Keshab en zijn jonge familie kunnen helpen met het herbouwen van een nieuw huis. Meer informatie en foto’s volgen nog.

Scoriton Country Show & Sport:
Op 28 augustus was Laxmi Support aanwezig in het zuid Engelse dorp Scoriton voor de jaarlijkse Countryshow & Sport. Onze marktstal lag vol met nieuwe en tweedehands spullen en we hebben van alles verkocht. De total opbrengst was maar liefst £147,-
en het gehele bedrag is rechtstreeks uitgegeven aan het kinderhuis Hopeful Home voor de sponsering van het Dashain festival.

Ons volgende project is het uitdelen van schrijfmaterialen en warme fleece jassen aan de kinderen de Suryamati Primary School in het afgelegen Nuwakot district. Elke donatie, groot of klein, is ontzettend welkom voor dit project. Hoe meer donaties, hoe meer fleece jasjes we kunnen uitdelen voor de koude maanden (paypal via www.laxmi-support.com/ of direct op ons banknummer IBAN: NL 62 INGB 000 253 1574). Alvast ontzettend bedankt!

Namaste,
Samantha
Laxmi Support team

www.facebook.com/laxmisupport
www.laxmi-support.com