Nieuwsbrief 28 november 2017

Beste allemaal,                                                          (Newsletter translated in English)

Hoog tijd voor een update van de activiteiten van Laxmi Support.

Sponserwerving:
Onze markt kraam wordt in de maand december een aantal keren opgezet en wel op de dorps markten van het Engelse Landscove en Staverton en ook zijn we aanwezig op de jaarlijkse kerstmarkt van de school van Anneloes en Juliette in Newton Abbott. We hopen hiermee een mooi bedrag op te halen dat direct zal worden besteed aan onze ondersteunings projecten voor de kindren van Nepal.

Warme fleece jassen en schrijfmaterialen:
In november hebben we in totaal 165 fleece jasjes en schrijfmaterialen aangeschaft voor de leerlingen van drie scholen in het Nuwakot district.

In de komende maanden wordt het koud in Nepal en met het ontbreken van centrale verwarming blijft het, ondanks dat de zon schijnt, lang koud in de klaslokalen. We hopen dat door het uitdelen van warme fleece jassen de kinderen worden gemotiveerd om naar school te gaan en het de gezondheid van de kinderen ten goede komt.

De reis naar de scholen viel niet mee. De wegen waren zeer slecht en werd versperd door grote stenen die van de heuvels op de weg waren gerold. Dat resulteerde in urenlang oponthoud. Ram had voor de reis een jeep gehuurd en vertrok, samen met zijn vrouw Saraswati, om zes uur ’s ochtends uit Katmandu en kwamen pas rond het middaguur bij de Rakula Primary School in het dorp Old Budhasing aan. De school telt 30 leerlingen en zijn allen afkomstig uit de lagere kaste. Na de aardbeving van 2015 heeft Laxmi Support een aantal families in dit dorp ondersteunt met het verstrekken van golfplaten voor tijdelijke onderkomens en dak reparaties. We zijn blij dat we nu terugkeren naar het dorp om de dorpsschool extra ondersteuning te geven.

Het naastgelegen dorp, Newarpani staat de Saraswoti Lower Secondary School met 90 leerlingen. Laxmi Support is hier wel bekend omdat wij ook hier vele families hebben voorzien van golfplaten na de aardbevingen van twee jaar geleden. Ook bij deze school hebben Ram and Saraswati fleece jassen en schrijfmaterialen, zoals schriften, balpennen, potloden etc. uitgedeeld. Het ontvangst was super, vele dorpsbewoners waren gekomen voor de ceremonie en natuurlijk iedereen van de school was aanwezig. Ram en Saraswati werden beladen met vele bloemen kransen. Het was een topdag voor iedereen.

De terugreis was wederom een hele onderneming. Rijden in het donker over slechte wegen in de heuvels van Nuwakot is geen pretje en ook nu weer was er urenlang vertraging door de blokkades van stenen op de weg. Ram en Sarawati kwamen pas tien uur ’s avonds aan in Kathmandu, moe maar voldaan.

Een week later zijn ze op pad gegaan om de laatste fleece jasjes en schrijfmaterialen uit te delen bij de Suryamati Primary School in het dorp Narjamandap in het oosten van Nuwakot. Deze school telt 45 leerlingen. Twee jaar geleden heeft Laxmi Support bij deze school blauwe schooltruien, mutsen, sandalen en schrijfmaterialen uitgedeeld. Hoog tijd om terug te keren voor aanvullende ondersteuning. Ook hier was het ontvangst hartverwarmend en de warme fleece jasjes werden zeer op prijs gesteld.

Graag willen wij alle sponsors hartelijk danken voor het mogelijk maken van dit project. Het bracht enorm veel blijdschap en waardering.

Op naar Nepal:
Samantha en Alex zijn van plan om eind maart naar Nepal af te reizen. Vlieg tickets zijn nog niet geboekt…we wachten op een wonderlijke prijsverlaging!…maar plannen zijn gemaakt en we kijken er ontzettend naar uit om dit bijzondere land, de scholen en het kinderhuis Hopeful Home wederom te bezoeken.

Dat was het weer voor nu. Check onze website www.laxmi-support.com voor meer foto’s en verhalen of volg ons op Facebook.

Namaste,
Samantha
Laxmi Support

www.laxmi-support.com
www.facebook.com/laxmisupport