07 april 2012

Beste allemaal,

Laxmi Support wenst iedereen een prettige Pasen. Geniet van de extra vrije dagen en hopelijk het mooie weer. Wij zelf hebben twee eieren-zoek-missies gepland staan dus Anneloes kan aan de slag en hopelijk kunnen we rekenen op een flinke buit lekkers. Hier even een korte update van Stichting Laxmi Support. Sinds ons verblijf in oktober-november van vorig jaar is er weer het een en ander gebeurd. Vooral op het gebied van het schilderen van scholen zijn we goed op dreef…

Annapurna Primary School in Pokhara:
In januari is Jim, een Schotse vrijwilliger, afgereisd naar Pokhara om een paar weken bij de Annapurna School de nodige opknap klussen uit te voeren. Laxmi Support heeft Jim gevraagd om de school namens ons te schilderen en dat is ook gebeurd. Jim heeft de verfspullen aangeschaft en een team samengesteld en binnen een paar dagen was de school van binnen en buiten geschilderd. We zijn heel blij dat we door deze goede samenwerking met Jim en de schoolleiding de mooie klus hebben kunnen uitvoeren. Zie bijgaand een foto van Jim met de kinderen. Ook kunnen we melden dat er in juli twee Nederlandse vrijwilligers vier weken in de school gaan lesgeven. De school kan deze inzet goed gebruiken en daar zijn we heel blij mee.

Shree Surya Jyoti Primary School in Bettyani:
Het was alweer enige jaren geleden dat wij de school in Bettyani na de renovatie hebben laten schilderen. Dus daarom werd het hoog tijd om de school van binnen en buiten een frisse opknapbeurt te geven. Tijdens ons verblijf in Pokhara in november vorig jaar hebben we de verfspullen aangeschaft en de arbeidskosten vooruit betaald aan Tilak, de eigenaar van het Kiwi Guestshouse. Inmiddels hebben we bericht gekregen dat de klus met goed resultaat is uitgevoerd en de school er weer fris bijstaat, zie bijgaand een paar foto’s. In plaats van blauw vonden de leraren het leuk om er een heldere gele kleur tegenaan te gooien en het resultaat is inderdaad verfrissend. We zijn erg blij dat de klus is geklaard en de school weer mooi is opgeknapt.

Shree Chakersur Primary School in Budhasing:
Tijdens ons verblijf vorig jaar hebben we een heleboel spullen aangeschaft voor de leerlingen van de Shree Chakersur Primary School in Budhasing, welke in het kinderhuis Hopeful Home tijdelijk werden opgeslagen. Zo hebben we schooltruien, mutsen en blauwe sandalen gekocht. Ook hebben we een grote doos met schrijfmaterialen samengesteld en hebben we in totaal 864 schriften en 500 potloden, 200 puntenslijpers en 300 gummetjes gedoneerd. Plus drie voetballen voor de kinderen om voor de school mee te ballen. Doordat de weg door een landverschuiving onbegaanbaar was geworden konden wij zelf de school niet bezoeken. Gopini Wosti is samen met haar zoon Milan en nog een paar anderen van het kinderhuis Hopeful Home een paar weken later alsnog naar de school gereisd en heeft daar de spullen aan de kinderen uitgedeeld. Om bij de school te komen, was het nodig om twee jeeps te gebruiken, een voor de landverschuiving en een voor daarna. Laxmi Support had een brief geschreven voor de leraren en kinderen van de school en deze werd voor iedereen voorgelezen. Door de prima samenwerking met Gopini Wosti en Hopeful Home was het een zeer geslaagde actie en iedereen was ontzettend blij met alle spullen. Op de website onder ‘Nieuws’ is er een link naar het volledige verslag met vele foto’s.

Website www.laxmi-support.com:
De website is bijgewerkt met alle akties van Laxmi Support van ons verblijf in oktober en november. Onder ‘Nieuws’ of ‘Projecten’ kunt u de verschillende links vinden die leiden naar een verslag van de actie en meer foto’s.

Mocht u nog vragen hebben over Laxmi Support en onze activiteiten, laat het ons weten door te e-mailen naar laxmi.support@hotmail.com.

Met vriendelijke groet,

Sylvia, Gerdien en Samantha
Stichting Laxmi Support
www.laxmi-support.com