10 oktober 2012

Beste allemaal,

Het is hoog tijd voor een update van de nieuwste ontwikkelingen van Stichting Laxmi Support.

Penningmeesterschap:
Helaas heeft Gerdien de Kam alsnog afgezien van de rol van penningmeesterschap. Gelukkig hebben wij een enthousiaste en ervaren opvolger gevonden in Henk Wagenaar. Sinds de start van Laxmi Support heeft Henk zich niet alleen ingezet voor het vinden van nieuwe sponsoren voor onze acties, maar is ook twee maal naar Nepal afgereisd. De eerste keer voor een rondreis door het land en de tweede keer is Henk nauw betrokken geweest bij het uitgebreide renovatie project van de Annapurna Primary School in Pokhara in het jaar 2005. Wij zijn heel blij dat Henk zich nu officieel bij de stichting heeft aangesloten.

Vrijwilligers Annapurna Primary School:
In augustus zijn twee vrijwilligers, Rob en Moniek, naar Nepal afgereisd om vier weken les te geven op de school in Pokhara. Wij zijn heel blij met deze enthousiaste en gemotiveerde inzet en ook van de school hebben wij goede berichten vernomen.
Ook hebben zij samen met Tilak van het Kiwi Guesthouse de Shree Surya Jyoti Primary school in Bettyani bezocht en daar hebben zij met eigen sponsor geld een prachtige donatie geleverd in de vorm van allerlei lesmaterialen. Een uitgebreid verslag met foto’s wordt binnenkort op onze website geplaatst.

Op bezoek bij Hopeful Home:
In september hebben twee goede vrienden van Samantha tijdens hun reis door Nepal een bezoek gebracht aan het kinderhuis Hopeful Home in Kathmandu. Daar zijn zij zeer hartelijk ontvangen. Thuis hebben zij tandenborstels ingezameld om aan de kinderen te geven en tevens geld ingezameld om te doneren aan het kinderhuis. Samen met Gopini Wosti zijn zij op stap geweest om boodschappen in te slaan en zo de voorraad kamer aan te vullen met balen rijst, suiker, groenten en nog veel meer. Laxmi Support is heel blij met deze hulp.

Vrijwilliger in Hopeful Home:
Eind september is Giel naar Kathmandu vertrokken om vier weken in Hopeful Home te wonen en omdat er al sinds lange tijd geen vrijwilligers zijn geweest, zijn de kinderen erg blij met zijn komst. Op dit moment verblijft Giel daar en heeft het goed naar z’n zin.
Voor dit jaar heeft Laxmi Support besloten om het Dashain festival te sponsoren, wat begint op 16 oktober en vijftien dagen duurt. Giel heeft samen met de leiding van Hopeful Home een lange lijst van boodschappen samen gesteld en zal deze in de komende dagen inslaan. Hopeful Home is ontzettend blij met deze actie en het brengt een bijzondere feestelijke sfeer in het huis.

Dashain is het grootste en belangrijkste festival van het land waarbij de kinderen nieuwe kleren krijgen en er lekker wordt gegeten met veel groenten en vlees. Het festival is te vergelijken met onze kerstdagen en met die gedachte zouden wij om uw hulp willen vragen om een bijdrage te leveren aan deze sponsoring. Het gironummer van Stichting Laxmi Support is 2531574. Het maakt niet uit wat voor bedrag, alle beetjes helpen en in Nepal kunnen we voor weinig al veel kopen.

Alvast onze hartelijke dank voor uw steun en bij deze willen wij ook onze vaste sponsors bedanken die op bepaalde periodes al een donatie storten.

Mocht u nog vragen hebben, laat het ons weten.

Met vriendelijke groet,

Sylvia Nielen
Henk Wagenaar
Samantha Wagenaar

Stichting Laxmi Support
www.laxmi-support.com