Nieuwsbrief 2 december 2018

Beste allemaal,

Hieronder het laatste nieuws van Laxmi Support:

Vrijwilliger voor de Annapurna Primary School in Pokhara, 2018:

Jeroen Vromans (NL) is docent beeldende vorming en heeft een paar weken les gegeven aan de kinderen van de Annapurna Primary School in Pokhara. Jeroen heeft het enorm naar zijn zin gehad op het schooltje en met de kinderen veel creatieve activiteiten ondernomen. Jeroen wil graag volgend jaar terug keren om meer tijd door te brengen met de kinderen. Graag willen we Jeroen bedanken voor zijn enorme inzet. Voor volledig verslag met foto’s: https://laxmi-support.com/uw-steun/vrijwilligerswerk/vrijwilligers-annapurna-primary-school/jeroen-vromans-september-2018.

Dat vrijwilligerswerk doen in Nepal een bijzondere ervaring is, staat vast! Nepal is een arm maar fascinerend land en kent vele uitersten. De mensen zijn hartelijk en warm. Gemotiveerde vrijwilligers kunnen, door het geven van persoonlijke aandacht, het geven van Engelse les of andere vakken, helpen met huiswerk en het organiseren van activiteiten en spelletjes, een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kinderen.

Laxmi Support organiseert kosteloos vrijwilligerswerk in het kinderhuis en op de school in Pokhara en begeleidt vrijwilligers tijdens hun verblijf in Nepal. Sinds 2008 hebben we 13 vrijwilligers succesvol geplaatst. Mocht je ook geinteresseerd zijn of iemand weten die enthousiast is en graag tijd vrij wil maken om een paar weken vrijwilligerswerk te doen, stuur ons een e-mail of lees meer op: https://laxmi-support.com/uw-steun/vrijwilligerswerk.

125 Fleece Jassen en Schrijfwaren voor kinderen in Nuwakot: 

De wintermaanden staan voor de deur en daarom is het tijd om warme fleece jassen uit te delen aan de kinderen van de Chakersur Primary School en de Annapurna Primary School in het Nuwakot district. De kinderen van de Annapurna School komen uit de laagste kaste van de samenleving, Dalits genoemd. Vorig jaar hebben we twee andere lagere scholen in dezelfde omgeving voorzien van fleece jassen en dus wilde wij graag de aktie uitbreiden naar nog twee scholen. We hopen dat de fleece jassen de kinderen motiveert om ook in de koudere maanden naar school te blijven gaan.

In totaal hebben we 125 fleece jassen, 750 schriften, 625 potloden, 80 pennen, 375 gummen, 375 puntenslijpers uitgedeeld.  Ram heeft de spullen ingekocht in het centrum van Kathmandu en is na het Tihaar festival met een jeep afgereisd om de spullen uit te delen. De kinderen waren ontzettend blij en de jassen werden direct na ontvangst vol trots gedragen. Voor volledig verslag met foto’s, kijk op: https://laxmi-support.com/scholen/shree-chakersur-primary-school/akties/fleece-jassen-en-schrijfmaterialen-voor-twee-scholen-2018.

Dat was het weer! Ontzettend bedankt aan alle sponsors die onze akties ondersteunen! Dit waarderen wij zeer. Blijf ons steunen, volg ons of Faceboek of kijk eens op onze website voor al onze verhalen en foto’s.

Namaste,
Samantha
Stichting Laxmi Support