Nieuwsbrief 28 september 2019

Beste allemaal,

Tijd voor een update van Laxmi Support:

Marktkraam 2019:

Afgelopen zomer heeft Laxmi Support het druk gehad met het bezoeken van drie festivals in drie verschillende Engelse dorpen: Ashburton, Staverton en Scoriton. Onze blauwe gazebo kwam goed van pas, niet om te schuilen voor de regen maar voor een beetje schaduw tegen de warme zomerzon. Alledrie de festivals werden goed bezocht met een recordaantal van meer dan 1000 bezoekers plus de kinderen in Scoriton. Er waren hondenshows, bloemen- en groenten competities en allerlei sportactiviteiten en spelletjes voor de kinderen. En daar was ook onze gazebo versierd met boeddha vlaggetjes en een marktkraam vol met kleurrijke spulletjes uit Nepal, Bali, Thailand, tweedehands en nieuw speelgoed, kleding en nog veel meer. Onze stal werd op alledrie de dagen goed bezocht en we hebben veel mensen kunnen vertellen over onze activiteiten voor de scholen en het kinderhuis in Nepal. In totaal hebben we voor een grandioos bedrag van £317 verkocht, wat met aftrek van donaties aan de organisatoren van de festivals, geheel ten goede komt aan onze projecten. 

Ashburton Grand Fete, 2019

Vanaf december dit jaar zal Laxmi Support weer aanwezig zijn op de maandelijkse dorpsmarkt van Staverton. Deze twee uur durende markt wordt elke derde zaterdagochtend van de maand georganiseerd en Laxmi Support is daar goed bekend. Tot nu toe hebben we hier in 2019 voor £113 aan spullen verkocht en ook dat is weer mooi meegenomen.

Voor een volledig verslag en foto’s: 

Ashburton Grand Fete: https://laxmi-support.com/uw-steun/fondsenwerving/ashburton-grand-fete-2019

Staverton Flower Show & Sports: https://laxmi-support.com/uw-steun/fondsenwerving/staverton-bloemen-show-sports-2019

Scoriton Country Show & Sports: https://laxmi-support.com/uw-steun/fondsenwerving/scoriton-country-show-sports-2019

Nieuwe penningmeesters:

 In juni van dit jaar heeft Henk Wagenaar (de vader van Samantha), onze penningmeester sinds oktober 2011, te kennen gegeven het penningmeesterschap van onze stichting te willen overdragen aan iemand anders. Dat gaat ons zwaar aan het hart want Henk heeft vele jaren trouw deze rol met succes uitgevoerd en heeft de financiële kant van veel projecten beheerd. Ook is Henk zeer betrokken geweest tijdens onze acties na de aardbevingen van 2015 en heeft in die tijd nauw samengewerkt om de financiële kant van deze acties goed te laten verlopen. Graag willen wij Henk hartelijk bedanken voor 8 jaar penningmeesterschap van onze stichting! 

Geke Kegelaar en haar dochter Jolanda uit Wapenveld zullen gezamenlijk het penningmeesterschap overnemen en op dit moment zijn we bezig om alle gegevens bij de Kamer van Koophandel en ING Bank over te zetten. Geke en Samantha hebben elkaar leren kennen bij de ABN AMRO in Amsterdam in 2008 en sindsdien is het contact altijd gebleven. Geke is al jarenlang trouwe sponsor van Laxmi Support en heeft ook diverse acties uitgevoerd ten behoeve van onze stichting. Zo heeft Geke dit jaar voor haar zestigste verjaardag in plaats van cadeautjes geld opgehaald voor Laxmi Support en in 2008 heeft Geke met haar gezin ballonnen verkocht in Amsterdam op Koninginnedag (zie voor verslag: https://laxmi-support.com/uw-steun/fondsenwerving/ballonnen-verkoop-koninginnemarkt-amsterdam-2008).

Tevens is het adres van Laxmi Support nu ook veranderd en is nu: Kievitsweg 8, 8191 BG  Wapenveld.

Nieuw project voor het najaar:

In Nepal breekt er een mooie tijd aan. Over tien dagen begint het Dashain festival wat uitgebreid wordt gevierd en in november start het Tihaar festival. Dit wordt ook wel het festival van de lichtjes genoemd. Het is de traditie om kaarsjes en olielampjes voor het raam en voor het huis te zetten, zodat de godin van de welvaart, Laxmi, haar weg naar het huis kan vinden. De Kathmandu vallei zal tijdens deze dagen prachtig verlicht zijn met vele kleine lichtjes. Het Tihaar festival wordt ook gevierd in Hopeful Home, dit is het favoriete festival van de kinderen. Ons plan is om dit jaar het Tihaar festival te sponsoren in Hopeful Home, maar meer nieuws hierover ontvangt u in onze volgende nieuwsbrief. 

Kijk op Facebook voor foto’s van onze acties en ander nieuws uit Nepal of op onze website voor nog veel meer foto’s en verhalen.

Big Namaste,

Samantha, Stichting Laxmi Support