Nieuwsbrief 23 december 2019

Beste allemaal,

We hebben weer goed nieuws te melden van Laxmi Support:

Sponsoring Tihar Festival in Hopeful Home:

Laxmi Support heeft dit jaar het Tihar festival voor de kinderen van Hopeful Home gesponsord. Tihar is een vijf-daags Hindu festival, wat voornamelijk in Nepal en sommige delen van India wordt gevierd. Het is het tweede grootste festival van het land en wordt ook wel het ‘festival van de lichtjes’ genoemd, omdat ’s avonds binnen en buiten vele lichtjes worden aangestoken. Op de avond van de derde dag wordt dank uitgebracht aan Laxmi, de Godin van de Welvaart, door het branden van olie lampjes en kaarsjes voor de ramen en deuren om zo welvaart en geluk te verwelkomen in huis. De vijfde dag en laatste dag van het festival wordt ‘Bhai Tika’ genoemd, waarbij de zussen een ‘tika’ op de voorhoofden van de broers aanbrengen om hen zo een lang leven toe te wensen en hen te bedanken voor de bescherming die zij bieden.

Om Tihar voor de kinderen van Hopeful Home tot een succes the maken, is Ram van Laxmi Support samen met Gopini Wosti, Krishna en nog een paar andere kinderen van Hopeful Home op stap geweest om boodschappen in te slaan. Zo hebben ze twee zakken rijst van in totaal 50 kilo, 6 kilo suiker, olie, thee, vlees, bloemen, fruit, aardappelen, diverse soorten groenten, kokosnoten, frisdrank, shampoo, conditioners, nieuw ondergoed voor alle 24 kinderen, en nog veel meer ingekocht. In totaal hebben we voor £490 aan spullen ingeslagen en daar hebben ze in de komende tijd ook nog veel profijt van. Lees voor een volledig verslag met foto’s: https://laxmi-support.com/kinderhuis-hopeful-home/akties/sponsoring-tihar-festival-2019

Kerstmarkt op school:

10 December, waren we van de partij op de kerstmarkt van de Stover School in Newton Abbott, Engeland. De markt duurde slechts twee uur maar het liep storm. Alle kinderen van de lagere school en veel vaders en moeders kwamen langs. De kinderen hadden de hele week mooie kerst versieringen gemaakt in de klas en die gingen nu als warme broodjes over de toonbank. Verder waren er spelletjes, een grabbel ton, loterij en nog meer. 

Ook onze kraam trok veel aandacht. De kraam lag vol met sleutelhangers, armbanden en portemonnees versierd met gekleurde kralen uit Bali en leuke tasjes, thee in kleurrijke zakjes uit Nepal. We hebben ontzettend veel verkocht. Samantha’s zelfgemaakte lavendel zakjes en kleine konijntjes waren uitverkocht. Het totale bedrag was maar liefst £135,- en daar zijn we ontzettend blij mee. Grote dank gaat uit naar de ‘Friends of Stover’, de organisatoren van de kerstmarkt en ook naar iedereen die iets moois van onze kraam heeft gekocht. 

Thee uit Nepal:

Op onze marktkraam verkopen we ook thee uit Nepal in kleurrijke zakjes (zie foto’s in de bijlage). De zakjes zijn te koop voor 3.95 Euro (excl. verzendkosten vanuit Nederland/ betaling via bankoverschrijving of Paypal). Mocht je ook graag heerlijke thee uit Nepal ontvangen en zo daarbij een bijdrage leveren aan onze projecten, laat het ons weten door een email te sturen naar: laxmi.support@hotmail.com. Alvast hartelijk dank voor de steun.

Natuurlijk gaan wij in het nieuwe jaar door met onze projecten voor Nepal. In januari is Laxmi Support ook weer aanwezig op de maandelijkse markt in het Engelse dorp Staverton. Volg ons op Facebook of kijk op onze website. 

Graag wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond en vooral gelukkig nieuwjaar. 

Namaste, Samantha Stichting Laxmi Support