Nieuwsbrief 25 juni 2020

Beste allemaal,

Hier een update van ons laatste project en de situatie rondom Covid-19 in Nepal. 

Na bijna drie maanden in lockdown worden de regels langzaamaan versoepeld. Of dit een goede strategie is, valt te betwijfelen. De lockdown heeft een zware tol geëist van de bevolking; het toerisme is compleet stil gelegd, veel arbeiders uit Kathmandu en landen zoals India en het Midden-Oosten zijn naar hun families in de bergen teruggekeerd, dagarbeiders zijn in zware problemen geraakt en veel families hebben het moeilijk. Daarentegen loopt het aantal nieuwe besmettingen met 400 tot 600 toe en is nu over 9000. Met een slechte gezondheidszorg door het hele land is dit een zeer zorgelijke situatie en lijkt het op een keuze tussen twee kwaden. 

Voedsel/ hygiëne pakketten voor 109 families in het Nuwakot district:

Laxmi Support heeft op vrijdag 12 juni voedsel & hygiëne pakketten uitgedeeld aan 109 families in het Nuwakot district. 91 Families komen uit het dorp Old Budhasing, waarvan 60% van de inwoners afkomstig is uit de laagste kaste van de samenleving, Dalits genoemd. Doordat veel familieleden naar de dorpen zijn teruggekeerd, zijn er meer monden te voeden. Met deze hulp hebben families zonder zorgen drie tot vier weken eten op tafel. 

Ook hebben we de families van de 10 studenten, die wij in maart hebben ondersteund, betrokken bij het project. Deze studenten komen uit arme gezinnen. Helaas is dit schooluniform en schrijfmaterialen project stopgezet door de uitbraak van Covid-19. Lees meer hierover op onze homepage

Families van de tien studenten, die Laxmi Support in maart 2020 heeft ondersteunt

Tevens hebben we 8 alleenstaande bejaarden ondersteund; zij krijgen minimale steun van de familie en gemeenschap. Deze extra hulp hebben ze hard nodig.

In het voedsel/ hygiëne pakket is het volgende opgenomen: 25kg zak met rijst, 3 kg linzen, 1 liter olie, zout, tandenborstels, tandpasta en 5 stukken zeep per familie. Alle spullen zijn in Dhading gekocht en met een truck naar het dorp getransporteerd. Daar stonden de mensen al op de truck te wachten. Om het project zo veilig mogelijk uit te voeren, heeft Ram van Laxmi Support, 300 gezichtsmaskers en hand sanitizers uitgedeeld. 

Dorpsbewoners lopen terug naar hun dorp met een zak rijst op de rug

Leuk om te vermelden is dat ons project aandacht heeft gekregen op de lokale Gerkhu televisie. Een link van de YouTube video is hier. Er zijn ook artikelen verschenen in twee lokale kranten, zie hier één van de artikelen: Bidur Kabhar.

Graag willen wij al onze sponsors hartelijk bedanken voor de financiële steun, zonder de donaties kunnen wij dit project niet uitvoeren. 

Laxmi Support op YouTube:

Om onze projecten meer tot leven te laten komen, hebben we een aantal korte clips op YouTube gezet. In dit filmpje bijvoorbeeld, zie je inwoners van Old Budhasing terug lopen naar hun dorp met de zak rijst op hun rug: https://youtu.be/FTyswCx12DM

Donaties gevraagd:

Helaas heeft Laxmi Support niet meer op markten gestaan door de Covid-19 restricties en dat merken we in onze spaarpot. Daarom is het nu tijd om, voor het eerst sinds lange tijd, een kleine donatie te vragen, zodat wij door kunnen gaan met onze projecten. Donaties zijn van harte welkom via Paypal (met debet/ credit pas of via Paypal account), of rechtstreeks op Laxmi Support ING bankrekening (IBAN: NL 62 INGB 000 253 1574/ BIC: INGBNL2A). Een ‘Donate’ knop vind je op onze homepage.

Samantha heeft ook Sleutelhanger Hartjes en Kwalletjes gehaakt, die Laxmi Support online verkoopt (zie begaand foto’s). De hartjes verkopen we voor 4 Euro en de kwalletjes voor 5 Euro (excl. verzendkosten). Mocht je interesse hebben, stuur ons een e-mail (met kleurwens en aantal). 

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van de situatie in Nepal omtrent Covid-19 en voor meer nieuws en foto’s van onze projecten. Of kijk op onze website en YouTube.

Namaste, Samantha
Stichting Laxmi Support