Nieuwsbrief 23 september 2020

Beste allemaal,

Hier een update van ons laatste project voor Hopeful Home en de situatie rondom Covid-19 in Nepal. 

Nepal en Corona virus: Nepal is nog steeds in een lock down, al worden de regels wel iets versoepelt. Het aantal nieuwe besmettingen per dag ligt rond de 1100 and het dodental is nu 436. Per dag worden er ongeveer 10.000 tests uitgevoerd, wat vergeleken bij Westerse landen erg laag is. De lock down eist een zware tol van de bevolking. Er is geen werk meer voor dagarbeiders, constructie werkers, arbeiders in het toeristensector,  en zonder steun van de overheid vallen de mensen terug in de armoede. Dagelijks worden er in Kathmandu duizenden maaltijden uitgedeeld door drie verschillende liefdadigheid organisaties. De situatie blijft zorgelijk en met het dodental wat langzaamaan toeneemt is het einde nog niet in zicht.

Verven nieuw huis voor Hopeful Home en meer: Afgelopen juli zijn de kinderen naar een nieuw huurhuis verhuist gelegen in ‘Duwakot’,  dit ligt iets verder weg dan het vorige huis. Gopini Wosti, de manager van Hopeful Home, heeft lang gezocht naar een nieuw onderkomen maar gelukkig is het gelukt om een vijfjarig huur contract af te sluiten. Laxmi Support heeft de afgelopen 14 jaar vijf verschillende huizen van Hopeful Home meegemaakt en dit nieuwe huis is een stuk ruimer dan het vorigen, maar de tuin eromheen is wat klein. 

Laxmi Support heeft alle kamers en hallen geschilderd. Ram, van Laxmi Support, en Gopini zijn samen op stap geweest om de verfmaterialen in te slaan. Ook hebben ze metaalverf ingekocht zodat ook alle bedframes geschilderd kunnen worden. Tien schilders zijn een paar dagen hard aan het werk geweest om de klus te klaren. In plaats van kale grijs cementen muren is het gehele huis nu fris roze geschilderd.

Tevens hebben we gezorgd voor een nieuw tapijt, gordijnen en bedlakens. Ram en Gopini zijn voor een tweede keer op stap geweest om deze materialen in te slaan. Er is gekozen voor een gemiddeld kwaliteit tapijt in prachtig rode kleur met goudkleurig patroon erin verwerkt. In 2018 heeft Laxmi Support ook voor tapijt gezorgd in slaapkamers van het vorige huis;  dit tapijt is nu herbruikt in de hal op de eerste en tweede verdieping van het nieuwe huis.

De kinderen zijn superblij en volgens Gopini is het het beste huis waar ze ooit in hebben gewoond. Graag willen wij al onze sponsors hartelijk bedanken voor de financiële steun, zonder de donaties kunnen wij dit project niet uitvoeren. 

Laxmi Support kraam in onze straat: Helaas zijn door het corona virus alle Engelse zomerse markten afgelast en om toch een centje bij te verdienen voor onze akties hebben we een klein kraampje opgezet langs de laan van Alex en Samantha’s huis en dat blijkt een groots succes! Op de kraam verkopen we door Samantha gehaakte sleutelhangers van kwalletjes, walvissen en hartjes en lavendel zakjes.

Ook populair zijn de handgemaakte bekers, gedoneerd door een goede vriendin. Naast onze lieve buren, die wat leuks hebben gekocht van onze kraam, komen er ook vrij regelmatig wandelaars langs die via onze laan naar de Moor wandelen. En wat is er nu leukers om een klein gehaakt kwalletje aan je rugzak te hangen, zo is gebleken. Sinds juni hebben we in totaal maar liefst £380 opgehaald en zolang het niet regent, blijft Samantha doorhaken.

Online Webwinkel:​ Ook hebben we op onze website een online webwinkel opgezet met hierin de sleutelhangers en armbanden uit Bali. De opbrengst van onze webwinkel gaat direct naar onze akties. Bestellingen kunnen geplaatst worden vanuit Nederland en Engeland. Mocht je vanuit een ander land willen bestellen, stuur ons een e-mail.

Klik hier om onze nieuwe winkel te bekijken: https://laxmi-support.com/store/

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van de situatie in Nepal omtrent Covid-19 en voor meer nieuws en foto’s van onze projecten.  Of kijk op onze website en YouTube.

Namaste,

Jolanda, Geke, Sylvia, Ram & Samantha
Stichting Laxmi Support