Nieuwsbrief 21 december 2020

Beste allemaal,

De kerstdagen staan voor de deur en het einde van het jaar is bijna in zicht. En wat een jaar is het geweest! Laxmi Support was genoodzaakt om twee projecten stop te zetten door de uitbraak van het corona virus in Nepal, maar gelukkig kunnen we nu melden dat we één project recentelijk met succes hebben afgerond. Afronding van het tweede project staat gepland voor begin volgend jaar.

Schoolspullen voor 10 studenten:

​In het begin van dit jaar hebben we tien studenten van de Taruka Hillside School in het Nuwakot district voorzien van nieuwe schooluniformen. Deze studenten komen uit arme gezinnen en hebben een ‘scholarship’ van de school, zodat het schoolgeld niet hoeft te worden betaald. Doordat de scholen in maart werden gesloten in verband met de uitbraak van het corona virus, waren we genoodzaakt het project stop te zetten, maar in oktober is het project alsnog met succes afgerond door het uitdelen van lesboeken, schriften en schrijfmaterialen voor het gehele schooljaar. Tijdens het uitdelen van alle spullen waren ook de moeders van de kinderen aanwezig. De waardering van deze ondersteuning was zeer groot.

Computer project february 2021:

In het begin van dit jaar hebben we voorbereidingen getroffen met het opzetten van een computerklas voor een hogere school in Nuwakot. Op dit moment krijgen de studenten computerles aan de hand van boeken maar zonder computers. Het plan is om een printer en vier of vijf computers en stoelen aan te schaffen, afhankelijk van het budget. De houten tafels worden gemaakt in het dorp door de lokale timmerman. Ook dit project waren we genoodzaakt stop te zetten, maar het plan is om in februari-maart volgend jaar het project alsnog uit te voeren.


Online Webwinkel:

Steun onze projecten en bestel iets leuks in onze nieuwe webwinkel. Handgemaakte Kerst Sneeuwvlokken voor slechts Euro 3.50, leuk voor in de kerstboom of voor de kerstsfeer in huis. Ook hebben we handgemaakte sleutelhangers, perfect voor aan de schooltas of sleutelbos, voor slechts Euro 4.90 en andere leuke spulletjes uit Nepal en Bali. De opbrengst gaat direct naar onze projecten voor volgend jaar. 

Klik hier om onze webwinkel te bekijken of overweeg een donatie om zo onze projecten te ondersteunen:

 

 

 

 

 

 

Met dank aan onze sponsors:

Graag willen wij al onze sponsors ontzettend bedanken voor de steun van het afgelopen jaar. Zonder deze hulp kunnen wij onze akties niet uitvoeren. 

Zo hebben 109 families voedsel & hygiene pakketten gekregen tijdens de maandenlange lock-down en is het nieuwe huurhuis van de Hopeful Home weeskinderen van binnen geheel geverfd en voorzien van nieuw tapijt, gordijnen en bedlakens. Als laatste hebben we de tien studenten gesponsord voor het gehele schooljaar. Dat alles kan niet zonder de hulp van onze sponsors! Duizend maal dank hiervoor!

We wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond 2021.

Namaste,

Geke, Jolanda, Sylvia, Ram, Alex & Samantha

Stichting Laxmi Support