Nieuwsbrief april, 2021

Namasté familie en vrienden,

Hierbij onze nieuwsbrief met dit keer goed nieuws en zorgelijk nieuws uit Nepal. Om met het goede nieuws te beginnen: afgelopen maand hebben we met succes ons computerproject afgerond bij een school in het Nuwakot district. Het zorgelijke nieuws is dat het naburige land India zwaar is getroffen door een nieuwe golf van het coronavirus en dit heeft gevolgen voor Nepal.

Computer project:

Afgelopen maand hebben wij met succes vijf Microsoft computers en een Canon laser printer geïnstalleerd bij de Saraswoti Basic school in het Nuwakot district. Ook is er tapijt gelegd in het klaslokaal, heeft de timmerman uit het dorp twee computer tafels gemaakt en hebben we tien stoelen geleverd.

Studenten kunnen nu de belangrijkste software programma’s, zoals Word, Excel en Powerpoint leren. Een tweede groot voordeel is dat de leraren vragenlijsten en andere lesmaterialen kunnen uitprinten om zo het lesgeven te vergemakkelijken en te verbeteren. 

Voor de meeste studenten was het de eerste keer dat ze achter een computer zaten en dat was maar wat spannend. Op de dag van de opening van het nieuwe computerlokaal organiseerde de school een grote ceremonie met toespraken, dans en muziek. 

Bekijk hier onze 1-minuut video om een indruk te krijgen van deze actie:

Tweede corona golf:

Het aantal corona besmettingen stijgt dagelijks, met 4774 nieuwe positieve testen op 28 april, waarvan de helft werd geregistreerd in de Kathmandu vallei. Het aantal vaccinaties is bijna 2 miljoen, dat is slechts 3.5% van de totale bevolking. 

Ziekenhuizen in het Lumbini district, dat grenst aan India, zijn al overvol. De scholen zijn tot 14 mei gesloten en twee dagen geleden is er een lockdown vastgesteld voor een week. Het stilleggen van de economie brengt voor veel mensen grote armoede, maar als het aantal besmettingen niet wordt afgeremd, kan de gezondheidszorg het al gauw niet aan.

Wij houden het nieuws uit Nepal scherp in de gaten. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven.

Bestel in onze webshop en steun zo onze acties:

Onze webwinkel verkoopt leuke sleutelhangers, gemaakt door Samantha, en cadeau-ideetjes uit Bali en Nepal. De lavendelzakjes zijn gevuld met lavendel uit de Engelse tuin van Alex en Samantha. Nieuw in onze webshop zijn leuke hondenpoot sleutelhangers, voor de echte hondenliefhebber. 

Bestellingen kunnen geplaatst worden vanuit Nederland en Engeland. Bestellen uit een ander land kan ook, stuur ons dan een e-mail.

Graag willen wij al onze sponsors hartelijk danken voor de donaties en voortdurende steun. Wij gaan door met onze akties voor de kinderen en hun families in Nepal. Met een nieuwe corona golf voor de deur kunnen zij deze extra hulp goed gebruiken. 

We wensen iedereen een fijne zomer, blijf veilig en wees voorzichtig.

Hartelijke groet,

Laxmi Support Team
Jolanda, Geke, Sylvia, Ram, Alex & Samantha