Nieuwsbrief juni 2021 – Covid-19 Project

Namaste familie en vrienden,

Begin mei werd het duidelijk dat de Delta variant, voor het eerst ontdekt in India, ook grip had gekregen op Nepal. Het aantal Covid-19 besmettingen steeg schrikbarend snel en zo ook in het Nuwakot district. Waren het er in het begin nog maar een paar besmettingen, binnen enkele weken steeg het aantal naar meer dan honderd.

Ram deelt medicijnen uit aan oudere mevrouw besmet met Covid-19.

Na een succesvolle inzamelingsactie, zijn we eind mei gestart met het bieden van medische ondersteuning aan de met Covid-19 besmette mensen in dit gebied, die thuis in zelf-isolatie zitten of in isolatie centra aangeboden door de overheid.

Vooraf is Ram Thapa van Laxmi Support druk bezig geweest om alle spullen in te slaan in Kathmandu, niet altijd makkelijk want door de grote tweede golf, werden de spullen schaars. Ram is apotheker van beroep en werkzaam in het ziekenhuis, veel medicijnen hebben we dan ook met korting kunnen inslaan.

Het hulp pakket bestond uit: vitamine B, C, D tabletten en zink tabletten om het immuun systeem te versterken, paracetamol, mondkapjes, handgel, zeep, thermometers en oximeters, om het zuurstof gehalte in het bloed te meten.

24 Mei was het zover en is Ram gestart met het uitdelen van de spullen. In twee dagen hebben we in totaal 112 geïnfecteerde mensen kunnen bereiken.

Ram werd bijgestaan door zijn broer, Keshab Thapa, en een gezondheidsmedewerker van het Nuwakot district, die voor twee dagen ter beschikking werd gesteld aan ons project.

Het team droeg volledig beschermende kleding, wat zeer warm was rond deze tijd van het jaar. De wegen naar de verschillende dorpen was bar slecht en gelukkig hadden we een lokale chauffeur die zeer behendig was met het besturen van de jeep door de steile heuvels van Nuwakot.

Ook kregen wij de 4×4 jeep van de burgemeester van Tarkeshwar Rural Municipality, Mr. Ramesh Wosti, ter beschikking, met chauffeur. Dit scheelde ons een paar honderd euro, wat we extra aan medicijnen konden besteden.

Doordat we van deur tot deur gingen om medicijnen uit te delen, zuurstof gehalte te meten en persoonlijk advies te geven, werd het project zeer gewaardeerd. Eén van de met Covid-19 besmette inwoners meldde dat zijn zelf vertrouwen en motivatie was aangesterkt door deze persoonlijke aanpak. 

Leuk om te vermelden is that het project werd opgepikt door de Nepalese televisie. Zie hier de reportage op YouTube.

Grote dank gaat uit naar onze sponsors, die het mogelijk hebben gemaakt om dit project tot realiteit om te zetten. Ontzettend bedankt hiervoor!

Met vriendelijke groet,

Samantha, Alex, Ram, Geke, Jolanda & Sylvia
Stichting Laxmi Support