Nieuwsbrief 22 december 2021

Nieuwsbrief 21 december 2021
Winter project voor vier scholen

Namaste familie en vrienden,

Het is weer tijd voor een nieuwsbrief om te vertellen over twee recentelijk afgeronde projecten voor vier scholen en de succesvolle opbrengst van onze o’zo kleine marktkraam op een verlaten laan in het zuidwesten van Engeland.

Met de jeep naar Nuwakot:

In de wintermaanden is het behoorlijk koud in de heuvels van het Nuwakot district. In de scholen is geen centrale verwarming; dit betekent dat de klaslokalen erg kil en koud zijn. Daarom hebben wij aan 107 studenten van drie lagere scholen warme winter jassen en schrijfmaterialen uitgedeeld. Daar waren de kinderen ontzettend blij mee.

De winterjassen zijn gemaakt in het naai atelier van Manoj Wosti in Kathmandu. Daar hebben de werknemers een week lang hard gewerkt om alle 107 jassen in drie verschillende maten gereed te krijgen. 

Ook heeft Ram, werkzaam voor Laxmi Support, maar liefst 576 schriften ingeslagen en andere schrijfmaterialen. Een 4×4 jeep werd ingehuurd om in één dag naar Nuwakot af te reizen om de spullen bij drie scholen te brengen en op dezelfde dag weer terug te keren naar Kathmandu.

De eerste stop was bij de Chakreswori Basic School waar 85 studenten blij verrast waren met deze hulp. Laxmi Support ondersteunt deze school sinds 2007 en het was daarom ontzettend leuk om wederom terug te keren.

Ook de Annapurna Basic School met elf studenten kreeg een bezoek van ons. De kinderen komen van families uit de laagste kaste van de samenleving, dus het is juist belangrijk dat zij een warme jas krijgen uitgedeeld.

De laatste stop was bij de Dhadakharka Primary School met 15 kinderen. Het was ons eerste bezoek aan deze school en we hebben zo’n gevoel dat het niet onze laatste zal zijn!

Leuk om te vermelden is dat dit project de aandacht kreeg van de lokale nieuwszender NDA News. Weliswaar in het Nepalees, maar toch leuk om het filmpje te bekijken. Klik hier: YouTube-NDA News.

Met de bus naar Pokhara:

Het is alweer enige tijd geleden dat we een project hebben gedaan voor de 
45 kinderen van de Annapurna Primary School in Pokhara. Na contact te hebben gezocht met de leraren, was het verzoek om in plaats van winterjassen, blauwe trainingspakken uit te delen. En dat hebben we dan ook gedaan…en meer. Ook hebben we rugzakken en natuurlijk schrijfmaterialen uitgedeeld.

De trainingspakken hebben we in Kathmandu laten maken bij hetzelfde naai atelier als waar de winterjassen zijn gemaakt. De andere spullen zijn in Pokhara gekocht. Begin december zijn Ram en zijn vrouw Saraswati met de bus voor twee nachtjes naar Pokhara afgereisd.

Het ontvangst bij de school was hartverwarmend. Houten banken en bureaus waren buiten klaargezet zodat de ceremonie in de warme winterzon kon plaatsvinden. Er werden diverse speeches gehouden en Ram kreeg veel bloemenslingers uitgereikt als blijk van respect en waardering. Alle kinderen waren ontzettend verrast met de nieuwe schoolkleding, rugzakken en schrijfmaterialen. 

Kraam op de laan:

Sinds de uitbraak van het corona virus zijn helaas bijna alle zomer markten afgelast. Als alternatief hebben we elke dag een mini kraam op onze rustige laan in het zuidwesten van Engeland opgezet (behalve als het regent!).

In 2021 hebben we voor maar liefst £415 aan handgemaakte sleutelhangers en andere spulletjes verkocht. Dat konden we mooi gebruiken voor de financiering van bovenstaande winterprojecten.

Grote dank gaat uit naar al onze sponsors! Zonder donaties kunnen wij deze projecten niet uitvoeren. Het is moeilijk te beschrijven hoe groot de blijdschap is van de kinderen en hun families, maar we kunnen verzekeren dat de dankbaarheid enorm groot is.

Overweeg een donatie, dan kunnen we blijven doorgaan in het nieuwe jaar. Alvast ontzettend bedankt!

We wensen iedereen hele fijne kerstdagen!

Neem een kijkje op onze website: www.laxmi-support.com of volg ons op Facebook

Lieve groet,

Laxmi Support team
Samantha, Alex, Ram, Jolanda, Geke, Sylvia