Nieuwsbrief juli 2022

Beste familie en vrienden,

De moesson is begonnen in Nepal, de regenbuien zijn heftig en maken de wegen slecht begaanbaar. Gelukkig hebben we nog net drie projecten met succes kunnen afronden. Lees hieronder meer:

Voedselpakket voor 10 families:

Eind mei hebben we voedselpakketten uitgedeeld aan 10 arme families, bestaande uit een grote zak rijst, 3 kilo linzen, 3 liter kookolie, 3 zakken zout en 3 zakken soya bonen. De families wonen in diverse dorpen verspreid over het Nuwakot district.

Sommige families wonen zo afgelegen dat ze lopend de spullen bij de weg kwamen ophalen. De zak met rijst werd op de rug met een textiele band rond het voorhoofd gedragen. Een paar families kregen de pakketten aan huis uitgereikt. Tevens heeft Ram twee kilo melkpoeder en twee pakken biscuits overhandigd aan de oma van twee kleine kinderen, wiens moeder is overleden en vader werkt overzee (zie foto hieronder).

Krukken voor gehandicapten:

Ram heeft 5 paar krukken uitgedeeld aan gehandicapten uit verschillende dorpen. De krukken zijn besteld in het ziekenhuis in Kathmandu, waar Ram werkzaam is, en deze heeft hij op zijn motor naar Nuwakot vervoerd. De krukken zijn op hoogte verstelbaar en daar waren de mensen maar wat blij mee.

Sponsering van 12 kinderen:

In juni hebben we 12 kinderen gesponsord van vier verschillende scholen, bestaande uit een nieuw school uniform, schoenen, rugzak, schriften en potloden. Op de foto hieronder staan 8 van de 12 kinderen trots klaar om de spullen in ontvangst te nemen.

De maten voor het blauwe uniform zijn van te voren opgemeten en aan de kleermaker doorgegeven. Ram heeft de stof ingekocht in de stad Battar en naar de kleermaker in het dorp gebracht. Doordat elke dag de electriciteit een paar uur uitvalt en er gedurende de moesson tijd veel op het land wordt gewerkt, duurde het iets langer om alle 12 uniformen af te maken. Maar na enig geduld, is het toch gelukt.

De kinderen zijn maar wat blij met deze ondersteuning. We hopen dat het de motivatie om naar school te gaan en de lessen te blijven volgen verbetert. Het nieuwe schooljaar begint deze maand, dus de kinderen zijn er helemaal klaar voor.

Grote dank gaat uit naar al onze sponsors! Zonder donaties kunnen wij deze projecten niet uitvoeren. Speciale dank gaat uit naar Fotoclub FWS Maasluis, die de opbrengst van de fooienpot van 2020 EN 2021 aan Laxmi Support heeft geschonken. Ontzettend bedankt hiervoor, dat kunnen we goed gebruiken. 

Overweeg ook een donatie, dan kunnen we blijven doorgaan met onze projecten!

Neem een kijkje op onze website: www.laxmi-support.com of volg ons op Facebook

Lieve groet,

Laxmi Support team
Samantha, Alex, Ram, Jolanda, Geke, Sylvia