Nieuwsbrief december 2023

Namaste familie en vrienden,

Recentelijk hebben we een aantal projecten succesvol afgerond. Lees hieronder meer:

In oktober 2023 hebben we het Dashain festival voor de kinderen van Hopeful Home gesponsord. Het is het belangrijkste Hindu festival van het jaar. Ram is samen met Gopini op stap geweest om de boodschappen in te slaan voor het feest op de lokale markt.

Tijdens het festival worden er offers gebracht aan de godin Durga en daarna wordt er lekker gegeten. We hebben geitenvlees, rijst, kruiden, kookolie, en cola ingeslagen en ook shampoo, haarborstels, zeep en nog meer. De kinderen kregen ook nieuwe kleren, en daar waren ze maar wat blij mee. Daarnaast hebben we 23 kleurrijke lakens voor de stapel bedden gekocht.

Eind november hebben we blauwe trainingspakken uitgedeeld aan 280 leerlingen van drie verschillende scholen in het Nuwakot district. Vooraf heeft Ram een lijstje ontvangen met daarop alle maten van de kinderen. De kleding is in een fabriek gemaakt in Kathmandu. Ram heeft een 4×4 jeep gehuurd om alle trainingspakken te vervoeren naar het dorp in de heuvels van Nuwakot, zo’n drie uur rijden vanaf de hoofdstad.

Ram en zijn vrouw Saraswati kregen een warm welkom bij aankomst met kettingen gemaakt van oranje goudsbloemen, rode tika poeder op hun voorhoofd en speeches van het school committee en district hoofd. In totaal hebben we 124 trainingspakken aan de Shree Saraswoti School uitgedeeld, 144 aan de Chandi Primary School en nog eens 6 aan de Annapurna Basic School. Een groot aantal kinderen komen uit de lagere kaste van de samenleving, en vooral voor hun is deze ondersteuning belangrijk.

Een week later heeft Ram nog eens 16 trainingspakken gebracht voor een groep grotere kinderen. De kinderen waren ontzettend blij met deze hulp. Ook werd het project vermeld op een aantal online nieuws websites, zoals de Dabali Khabar, Bidur Khabar en de Routine Nuwakot.

Graag willen wij al onze sponsors hartelijk danken voor het steunen van onze projecten. Zonder deze hulp kunnen wij onze projecten niet uitvoeren.

Grote dank aan Julia Smith en Marina en Alex Comninos, die in april van dit jaar een trekking naar Everest Basecamp succesvol hebben volbracht en daarvoor een geweldig mooi bedrag hebben ingezameld voor de Puja Norsang Tamangs University Fund, The Didi Movement Charitable Trust, EN voor onze Laxmi Support stichting.

Ook willen wij graag Maurice en Jolanda Wagenaar hartelijk bedanken. In september hebben zij voor hun 25-jarig huwelijksfeest een fantastisch bedrag ingezameld voor onze projecten en dat kunnen wij goed gebruiken.

Dit zijn de leerlingen van de Gaureswori Basic School. De kinderen behoren tot de lagere kaste van de samenleving. In de komende weken willen we graag trainingspakken, schriften en schrijfmaterialen uitdelen. Een trainingspak kost ongeveer 10 Euro op de markt. Doneer nu als je hieraan wilt bijdragen. Alvast hartelijk dank.

Neem een kijkje op onze website voor meer foto’s, en op YouTube voor videos of volg ons op Facebook.

Lieve groet,

Laxmi Support Foundation