Nieuwsbrief juni 2024

Namaste familie en vrienden,

Yedu Kumari Sapkota, het schoolhoofd van de Chakreswor Primary School in het dorp Budhasing, heeft ons diverse malen om een computer en printer gevraagd, omdat dit het lesgeven een stuk vergemakkelijkt. Eind mei hadden we genoeg sponsorgeld bij elkaar gespaard om tot aktie over te kunnen gaan. Op de computer zijn de basis software programma’s geïnstalleerd en zal gebruikt worden voor het uitprinten van lesmaterialen, school formulieren en administratieve werkzaamheden. Yedu en haar team waren ontzettend blij met deze ondersteuning.

Een erg leuk project was het uitdelen van sportartikelen aan drie scholen in het Nuwakot district. Ingeslagen in Kathmandu en met een taxi naar de scholen gebracht. Voetballen, volleyballen, badminton en tennisrackets, touwtje springen, en nog meer. De kinderen hadden veel plezier op het speelveld met alle nieuwe spullen. Bekijk de foto’s hieronder:

Eind april hebben we Sulab en Biblab uit Chitwan voor een tweede jaar gesponsord met hun schoolopleiding. Biplab is 7 jaar en zit in klas 3. Sulab is 12 jaar en zit in klas 8. De sponsoring bestaat uit schoolgeld, nieuwe uniformen, boeken en schoolmaterialen. Door deze ondersteuning hebben de kinderen de kans om te studeren op de lokale privéschool, Panchakanya Vidhya Mandir, waar het niveau van het onderwijs hoger ligt dan op de nabijgelegen school van de overheid. Ons plan is om de broers in de komende jaren te blijven ondersteunen.

Na de moesson regens in Nepal starten we weer nieuwe projecten op. Graag willen wij onze sponsors hartelijk danken voor de steun, zo kunnen we blijven doorgaan met nieuwe akties voor de kinderen in Nepal.

Neem een kijkje op onze website voor meer foto’s, en onze YouTube voor videos of volg ons op Facebook.

Lieve groet,

Laxmi Support Foundation