Golfplaten voor 9 extra tijdelijke onderkomens 2015

Een week na ons bezoek aan het dorp Newarpani in de heuvels van het Nuwakot district, zijn we terug gekeerd naar de Trisuli rivier om een extra negen families te voorzien van zinken golfplaten, spijkers en haken. Naast het Newarpani dorp ligt een ander dorp, genaamd Old Budhasing, met veelal families uit de lagere kaste. Zeven arme families uit dit dorp sliepen nog steeds onder plastic en het is ons gelukt om deze families twee bundels golfplaten te leveren, wat voldoende is voor het bouwen van een tijdelijk onderkomen.

P1030028P1030036
Door riskante weg condities konden we dit keer niet zelf de materialen naar het dorp brengen, maar de dorpsbewoners kwamen naar de hangbrug over de Trisuli rivier om de golfplaten op te halen.

Tin sheeting nine families
Intussen hebben we foto’s ontvangen van het eindresultaat, waarop is te zien dat de daken van een aantal huizen met golfplaten zijn gerepareerd. Met grote dank aan alle onze sponsores voor het mogelijk maken van deze noodzakelijke hulp.

P1030043
Ook hebben we een arme meneer en zijn vrouw kunnen helpen die onder slechte omstandigheden naast de rivier wonen. De tent was niet veel meer dan een stuk plastic op bamboo stokken met een onverharde vloer. We hebben deze meneer twee bundels golfplaten gegeven. Ook hebben we medicijnen gebracht voor een open wond aan zijn been, waar hij de week daarvoor om had gevraagd.

P1030030P1030055
In hetzelfde dorp was een oude dame, wiens huis was ingestort. We waren niet op de hoogte van haar situatie tijdens ons eerste bezoek, dus helaas hadden we geen golfplaten voor haar meegebracht. Maar gelukkig waren alle acht families bereid om een golfplaat aan deze mevrouw te geven en kon ook zij een tijdelijk onderkomen opzetten. We waren heel blij dat dankzij de samenwerking van deze families we toch in staat waren om deze mevrouw te helpen. Kijk voor het eindresultaat van deze hulp op de volgende link: Tijdelijke onderkomens aan de Trisuli rivier 2016

P1030059
Daarna zijn we doorgereden naar de volgende hangbrug waar vier leraren van de Chakersur Primary School ons stonden op te wachten. In de afgelopen tien jaar heeft Laxmi Support deze school een aantal keren ondersteund. Het schoolgebouw, wat bestaat uit twee delen, heeft van de overheid een groene en een rode sticker gekregen, wat betekent dat het groene gedeelte veilig is en er les mag worden gegeven maar het rode gedeelte is onveilig en zal na het regenseizoen moeten worden herbouwd. We hebben de school voorzien van tien bundels golfplaten voor het opzetten van tijdelijke klaslokalen op het speelveld. De materialen werden door de lokale bus naar het Budhasing dorp gebracht. Klik voor het eindresultaat van deze hulp op de volgende link: Tijdelijk schoolgebouw voor Chakersur Primary School 2015