Noodhulp tijdens Covid-19 lockdown 2020

Op 24 maart is Nepal in lock-down gegaan en restricties werden zes maanden later versoepelt. Deze maandenlange lock-down heeft een zware tol geeist van de bevolking. Door gebrek aan werk zijn veel Nepaleze arbeiders uit de Kathmandu vallei en uit landen zoals India en het Midden Oosten terug gekeerd naar hun families in de dorpen in de heuvels. Dit betekent dat er meer monden te voeden zijn, geen werk en de oogst raakte snel op.

Daarom heeft Laxmi Support besloten om een voedsel & hygiene pakketten uit te delen aan 109 families in het Nuwakot district. Dit project is op vrijdag 12 juni met succes uitgevoerd.

Ram deelt de spullen uit aan de inwoners van Old Budhasing, Nuwakot

91 Families komen uit het dorp Old Budhasing, waar 60% van de inwoners afkomstig is van de laagste kaste van de samenleving, Dalits genoemd. Tevens hebben we 8 bejaarden ondersteunt, zij wonen alleen en krijgen minimaal steun van de familie en gemeenschap. Deze extra hulp hebben ze hard nodig.

Ook hebben we de families van de 10 studenten betrokken bij het project. Deze studenten komen uit arme gezinnen en in maart heeft Laxmi Support de kinderen ondersteunt met een nieuw schooluniform, boeken en schrijfmaterialen.

Dit zijn de families van de tien studenten, die wij in maart ook hebben gesponsord

In het voedsel/ hygiene pakket is opgenomen: 25kg zak met rijst, 3 kg lentils, 1 liter olie, zout, tandenborstels, tandpasta en 5 stukken zeep per familie. Alle spullen zijn in Dhading gekocht, en met een truck naar het dorp getransporteerd. Daar stonden de mensen al op de truck te wachten. Om het project zo veilig mogelijk uit te voeren, heeft Ram, van Laxmi Support, 300 gezichtsmaskers en hand sanitizers uitgedeeld. Met deze hulp hebben families 3 tot 4 weken eten op tafel.

De inwoners sjouwen de zak met rijs op hun rug via een band om hun voorhoofd.

Leuk is om te vermelden dat ons project aandacht heeft gekregen op de lokale Gerkhu televisie. Een link van de YouTube video is hier. Er zijn ook artikelen verschenen in twee lokale kranten, zie hier een van de artikelen: Bidur Kabhar.

Graag willen wij al onze sponsors hartelijk danken voor de financiële steun, zonder de donaties kunnen wij dit project niet uitvoeren. Kijk op onze Facebook pagina voor meer foto’s.