Warme dekens voor 177 families, februari 2016

Op 1 februari hebben Ram en Saraswati warme dekens uitgedeeld aan 177 families van het dorp Newarpani en Old Budhasing in het Nuwakot district. Door het tekort aan benzine door de toen nog steeds heersende blokkade aan de Indiase grens, was het niet gemakkelijk om de dekens met een vrachtwagen in het dorp te krijgen. Maar met enig doorzettingsvermogen kon Ram genoeg benzine op de zwarte markt kopen om de vier uur durende tocht naar Nuwakot te maken. ’s Ochtends werd de vrachtwagen in Kathmandu geladen.

Blankets loading truck 3
Eerst werd er gestopt bij de Trisuli rivier om daar dekens uit te delen aan een oude mevrouw, die nog steeds in een tijdelijk golfplaten onderkomen woont, vorig jaar verstrekt door Laxmi Support. En aan een ouder echtpaar die in een golfplaten/ houten huisje woont, ook verstrekt door Laxmi Support en als laatste aan een jonge familie met een baby en klein kindje van twee jaar, die ook in een tijdelijk onderkomen van golfplaten woont, gedoneerd door een andere hulporganisatie.

Blankets TrisuliBlankets Trisuli 3
Daarna werd de tocht vervolgd, de heuvels in, op weg naar het dorp Newarpani en Old Budhasing. Zoals jullie weten heeft Laxmi Support na de aardbevingen van vorig jaar aan 82 huizen in Newarpani en aan 7 families in Old Budhasing golfplaten gedistribueerd voor het repareren van de huizen en het bouwen van tijdelijke onderkomens.

Blankets Nuwakot 10
We zijn daarom zeer verheugd om onze ondersteuning aan deze twee dorpen te kunnen verlengen door het uitdelen van warme dubbele dekens. Zodra de zon aan het eind van de middag onder gaat, wordt het erg koud. Er ligt weliswaar geen sneeuw maar de temperatuur valt ’s avonds terug naar rond de vijf graden. Eind van de middag kwam de vrachtwagen luid toeterend het dorp binnen rijden en al gauw begon Ram en Saraswati samen met de dorpsleiding de dekens uit te delen.

Blankets Nuwakot 9Blankets Nuwakot 5
De dankbaarheid van de mensen is moeilijk te beschrijven in een nieuwsbrief maar volgens Ram waren de mensen ontzettend blij met deze hulp. Graag willen wij alle sponsors ontzettend bedanken voor deze steun.
Blankets Nuwakot 2Blankets Nuwakot 3Blankets Nuwakot 1