Nieuwe kleren Tihar festival – 2005

Het Tihar Festival, een van de grootste festivals van het land, is een prachtig festival met veel brandende kaarsen, bloemen, zingen en dansen en duurt meerdere dagen. Het is de verering van de godin “Laxmi”, zij is de godin van de rijkdom en welvaart. Op de binnenplaats van het kinderhuis wordt met bruine verf een baan getrokken, door naar de hal, de trap op helemaal naar boven. De baan wordt versierd met gele en rode stippen. ’s Avonds worden door het hele kinderhuis lichtjes neergezet. Het is de bedoeling dat de godin Laxmi de weg kan vinden niet alleen naar het huis maar ook door het hele huis.

Foto trainingspak 3 Foto trainingspak 4

Het Tihar Festival en met de komende koude winter maanden voor de boeg, is een mooie gelegenheid om voor de kinderen een nieuwe kleren aan te schaffen. De jongens mogen kiezen, of een broek met shirt of een ’track suit’ oftewel een trainingspak.

De jongens zijn gek van een ’track suit’ dus die keuze wordt snel gemaakt. Even rondgevraagd wat betreft de keuze van de kleur en ook die keuze is niet zo moeilijk: “Black and red, Miss, we like”. Met Gopini Wosti, naar het centrum gegaan en in een smal steegje een shop gevonden vol met trainingspakken. Met twee zakken vol, 20 trainingspakken, black and red it is, weer terug naar huis.

IMG_1450paint

Dan de meiden, bij de tailor shop 70 meter stof gekocht en de kleermaker is in het kinderhuis een paar dagen op de naaimachine bezig om de 16 jurken in elkaar te zetten. De meiden lopen constant om de kleermaker heen te dralen en zodra er een jurk af is, wordt deze meteen gepast. Tijdens het Tihar Festival lopen de meiden en jongens vol trots in hun nieuwe kleren. Dat is toch hardstikke mooi om te zien.

Foto trainingspak 2

Laxmi Support wil graag alle sponsors hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze aktie.