Boeken box – 2009

In Hopeful Home is de bibliotheek nodig aan vervanging toe. De bibliotheek bestaat uit een kast vol met oude en stukkende schoolboeken met daarin verhalen die al zo vaak door de kinderen zijn gelezen dat het saai is geworden. Dus wordt het tijd om hier verandering in aan te brengen.

Foto 2 Readers box HH Foto 1 Readers box HH
In Kathmandu en India zijn we op zoek gegaan naar informatieve en vooral ook leuke kinderboeken en die hebben we gevonden. In totaal hebben we 81 boeken ingeslagen en in een metalen kist gestopt met daarop geschreven ‘de Laxmi Support Readersbox’.

In de box zitten diverse Engelse boeken met kinderbedtijd verhalen, zoals Hans en Grietje, Klein Duimpje en Sneeuwitje, en ook de bekende verhalen over de Hindu-goden, die vooral in Nepal en India gretig worden gelezen. Ook hebben we de box aangevuld met boeken over dinosaurussen, zeer gewild bij de kleine jongens en boeken over planten, dieren en vogels. De boeken zijn rijk geïllustreerd en staan vol met kleurige tekeningen. Ook zijn er boeken voor de allerkleinste en de grotere kinderen in Hopeful Home. Er is voor elk wat wils.

Foto 3 Readers box HH
De boeken box wordt zeer enthousiast ontvangen en de kinderen beginnen direct boeken te lezen en plaatjes te kijken. Leuk om te zien! We hopen met deze aktie een leerzame bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kinderen en ook raden wij vrijwilligers aan, die helpen in Hopeful Home, om gebruik te maken van de boeken box om zo het lezen te stimuleren.

Laxmi Support dankt alle donateurs hartelijk voor het mogelijk maken van deze aktie. Speciale dank gaat uit naar de leraren en kinderen van de basisschool Het Baken in Purmerend, die met een sponsorloop ter ere van het 20-jarig jubileum van de school een nuttige bijdrage hebben geleverd aan Hopeful Home. De website van de school is: www.hetbakenpurmerend.nl