Sponsering Dashain festival – 2012

Het Dashain festival is het belangrijkste festival in Nepal. Het is tevens ook de langste en duurt maar liefst 15 dagen. Tijdens dit festival wordt de godin Durga op allerlei manieren vereerd waarbij Dashain voorbereidingvele offers worden gebracht. Het goede heerst over het kwade en de godin Durga verslaat alle demonen. Het is ook een festival waarbij de families bij elkaar komen en er nieuwe kleren worden aangeschaft.

Elk jaar wordt dit festival uitgebreid gevierd voor de kinderen van Hopeful Home en omdat dit jaar vrijwilliger Giel Lardenoije in Hopeful Home verbleef, heeft Laxmi Support besloten om het Dashain festival geheel te sponsoren. In totaal hebben wij bijna 800 Euro uitgegeven aan nieuwe kleren voor de kinderen.

Dashain nieuwe kleren
Voor de jongens hebben we een broek en overhemd laten maken en voor de meiden een traditionele Nepalese jurk. Ook hebben ze nieuw ondergoed en slippers gekregen.

Het Dashain festival gaat vooral om heel veel eten en daarom werden er drie balen rijst ingeslagen, 44 kilo vlees en heel veel kruiden, groenten, fruit en de traktatie frisdrank.

Dashain tika DSCF0646
Graag willen wij Giel ontzettend bedanken voor het meehelpen met het organiseren van dit festival voor de kinderen. Voor een uitgebreid verslag van de ervaringen van Giel in het kinderhuis kunt u kijken op onze website onder ‘Vrijwilligers Hopeful Home’.

Ook willen wij al onze donateurs bedanken voor deze ondersteuning. Het festival was een groot succes!