Schooluniform, schoenen en nog meer – 2015

In juli 2015 zijn Samantha en Alex afgereisd naar Nepal en hebben Hopeful Home drie keer bezocht. Het was erg leuk om de kinderen en hun lach weer te zien. Veel Nepalese kinderen zijn gek op dansen en het maakt onderdeel uit van hun lagere school opleiding. Het duurde dan ook niet lang voordat de oude radio tevoorschijn werd gehaald en de muziek luid werd aangezet.

P1020652
Karmala, een van de oudere meiden, begon de zenders af te zoeken naar Nepalese en Indiase liedjes en het dansen kon beginnen. De meisjes dansten vol enthousiasme en zelfs de jongens konden hun voeten niet stil houden en deden mee. Kleine Juliette stal de show met haar eigen solo optreden en natuurlijk moest Miss Laxmi ook haar ‘fantastische dans moves’ laten zien. Ondertussen had Alex een lang gesprek met de oudere jongens over het Engelse voetbal en een wat belangrijker onderwerp: hun ervaringen met de recentelijke aardbevingen van april en mei 2015.

P1020952P1020955
Gelukkig is het huis van Hopeful Home niet zwaar beschadigd al vertoont het huis binnen wel een paar scheuren. De kinderen hebben twee maanden in een tent geslapen in de groenten tuin, maar zijn recentelijk terug gekeerd naar het huis. De kinderen zijn erg geschrokken van de ervaring en mogen zich gelukkig prijzen dat het huis nog veilig is. Veel huizen in het nabijgelegen Bhaktapur zijn zwaar beschadigd en meer dan driehonderd mensen hebben hier hun leven verloren.

P1020965
Op een ochtend hebben we een bezoek gebracht aan de school, wat vijf minuten lopen is van Hopeful Home en waar we werden voorgesteld aan alle klassen en leraren. Dit jaar hebben we voor de kinderen wit/grijze school uniformen en zwarte school schoenen laten maken en hebben we blauwe trainingspakken, witte sport schoenen en schooltassen aangeschaft.

P1030352P1030358
De kleermaker heeft de maten van alle kinderen opgemeten en de schoenmaker heeft op een stuk papier een omlijning van een voet getekend. De schooltassen hebben we in de groothandels winkels gekocht op New Road in Kathmandu en de trainingspakken zijn gekocht bij de school waar het logo van de school op de trainings jas werd gezet.

P1030363P1030380
Namens de kinderen van  Hopeful Home willen we grrag alle sponsors hartelijk danken voor deze steun.