Sponsoring Dashain festival – 2017

Eind september tot begin oktober vieren de Nepalese mensen het grootste festival van het jaar, het Dashain festival. Het is het langste en meest geliefde festival in de Nepalese jaarlijkse kalender, gevierd door Nepalesen van alle kaste en geloof in het hele land. Tijdens de vijftien daagse viering wordt de godin Durga in al haar manifestaties aanbid met talloze pujas, overvloedige offers en duizenden dierenoffers.

Dit jaar heeft Laxmi Support het Dashain festival in het kinderhuis Hopeful Home gesponsord en dat bracht grote blijdschap. Ram heeft op de markt kruiden en een geit gekocht voor het feest maal en de kinderen mochten zelf nieuwe kleren uitkiezen in de winkel, iets wat niet zo vaak voorkomt. Een paar meisjes kozen voor een jurk en anderen kozen voor een broek en een t-shirt. Het duurde een tijd voordat alle kinderen tevreden waren met hun keuze maar uiteindelijk was iedereen super blij.

Laxmi Support is ontzettend blij dat we de kinderen van Hopeful Home hebben kunnen helpen met het sponsoren van dit belangrijke festival. Het is een festival waar iedereen naar uitkijkt en het is fijn om speciaal rond deze tijd iets extra’s te kunnen geven. Graag willen wij alle donateurs hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze aktie.