Tandarts behandeling 9 kinderen – 2005

Tijdens Samantha’s vrijwilligerswerk periode in oktober/ november 2005 in het kinderhuis Hopeful Home heeft Samantha zoveel mogelijk kinderen naar de tandarts gebracht voor check-up. Op het moment dat Samantha, die door de kinderen ‘Miss’ wordt genoemd, de tanden van de kinderen ging checken om te kijken wie in aanmerking komt voor een tandarts bezoek, zijn er inene 38 tandartsen in het kinderhuis en ze weten het allemaal beter. “Miss, no dentist hè, me good, right?” Na eenmaal zes kinderen te hebben gekozen (taxi is vol), zegt minstens de helft “Miss, I don’t go, okay?” Maar natuurlijk gaan alle kinderen gewoon op de afgesproken dag in de taxi. Ondertussen met drie afspraken, 9 kinderen kunnen laten checken en behandelen.

Krishna van zes had een infectie in zijn kaak en een wortel kanaal behandeling was noodzakelijk. Voor dagen smeekte hij: “Miss, no injection, okay, please, no injection.” De naald in zijn kaak was natuurlijk onvermijdelijk en toen hij eenmaal in de tandarts stoel lag, werden zijn ogen groot en vol met tranen, zijn mond ging op slot. Hij was echt bang, maar samen met de Miss heeft hij de behandeling toch doorstaan.

 

Foto 2 tandarts 2008

Dan Amita van 15, Miss dacht, die heeft een mooi gebit, prachtige witte tanden, maar laat toch maar even checken. Resultaat cleaning en vijf gaatjes en zonder verdoving werden ze in twee etappes opgevuld. Amita heeft zowat mijn hand fijngeknepen, maar het is weer gelukt.

 

De kinderen die bij de tandarts zijn geweest, houden vol trots hun tandenborstel omhoog, als ze op weg zijn naar de kraan om te poetsen “Miss, look, me brushing!!!”. “Yes, good, two times a day, hè!” en de Miss steekt haar duim omhoog. Echter de volgende dag klaagde Krisha over pijn in zijn kies. Er zit een groot gat in en met een bollentje watten moet dat worden opgevuld. Gopini Wosti gaat mee naar de tandarts en daar samen overlegt dat didie het schoonmaken van de kies op zich neemt.

Didie is zelf ooit eens één keer naar de tandarts geweest, ze is nu 36. Samantha vroeg haar of ze haar gebit door de tandarts wilde laten checken, dat wilde ze wel en het resultaat: vijf gaatjes en cleaning zeer noodzakelijk. Na uren bij de tandarts waren haar bruine tanden, wit gepoetst en in plaats van bruine voortanden kreeg didie door de witte vullingen drie prachtige witte tanden. Terug in het kinderhuis zei didie “BIG thank you!” Ze was vreselijk trots en liep in het weeshuis met een brede smile.
Dat is toch mooi hè!

Laxmi Support wil graag alle sponsors hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze actie