Ziekenhuiskosten – 2005

Tijdens de vrijwilligerswerk periode van Samantha in Hopeful Home is een van de kinderen, Shiva (12), tijdens een klimpartij gevallen en daarbij ongelukkig terecht gekomen. In het Bir Hospital, Kathmandu, blijkt dat Shiva beide armen heeft gebroken, wat leidt tot vele uren wachten in de overvolle wachtkamers van de orthopedie afdeling en het leidt ook tot heel veel X-rays die van zijn beide armen moeten worden gemaakt.

 

Foto Shiva dokterskosten 2

Het Bir Hospital is een wereld van verschil vergeleken met de ziekenhuizen in Nederland en het blijkt dat voor alle behandelingen eerst betaalt moet worden bij een speciaal loket. Ook is alles even vies en smerig en doordat we vele uren in het ziekenhuis doorbrengen en op en neer lopen van de X-ray afdeling, naar de orthopedie afdeling en het betaal-loket, zien we veel taferelen in het ziekenhuis die je versteld doen staan. De materialen die nodig zijn voor het gispen van de armen wordt door de gips dokter op een papiertje geschreven en daarna moet Samantha buiten het ziekenhuis bij een klein apotheekje alle materialen ophalen.

Foto Shiva dokterskosten

Helaas moet een van de armen van Shiva tot twee keer toe gezet worden en dat valt allemaal niet mee. Het is niet alleen pijnlijk voor Shiva maar leidt ook tot meer X-rays en nog meer uren in het ziekenhuis.

Shiva heeft weken met beide armen in het gisp gezeten wat heel ongemakkelijk is. Shiva kon zich niet zelf meer aankleden en moest met elke maaltijd worden gevoerd, wat met liefde ook is gebeurd! Maar zonder klagen of mopperen heeft Shiva de gips periode uitgezeten en we zijn heel blij te vermelden dat beide armen in de tussentijd goed zijn genezen.

Laxmi Support heeft alle kosten van het ziekenhuis (X-rays, dokters kosten, materialen etc.) en taxi kosten vergoed. Graag willen we alle sponsors hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze ondersteuning.