Gedichtenbundel Ram Kaji Thapa voor sponsoring studie

Ram Kaji Thapa heeft in het kinderhuis Hopeful Home gewoond in Kathmandu. Tijdens zijn verblijf daar heeft hij een gedichtenbundel samengesteld met als titel: “My First Creation/ Heart of Nepal”.

Voorpagina gedichtenboek Ram
Alle gedichten heeft Ram zelf geschreven voor zijn zeventiende jaar. Met veel doorzettingsvermogen heeft hij het voor elkaar gekregen om al zijn gedichten te publiceren. Dit bewijst van een prachtige creativiteit en enorme ambitie om zo op jonge leeftijd te proberen vooruit te komen in het leven.

Ram is geboren in 1990 in het Nuwakot district, Budhasing, waar hij tijdens zijn eerste jaren samen met zijn vier broers, twee zussen en alleenstaande moeder heeft gewoond. Zijn vader is op jonge leeftijd gestorven. Tijdens zijn jaren in het kinderhuis Hopeful Home heeft hij Engels geleerd en heeft hij zijn ‘primary’ en ‘secondary’ school afgerond.

Eind 2010 heeft Ram zijn studie medicijnen met succes afgerond en zijn amibitie is om een eigen apotheek te openen in Kathmandu. Helaas is zijn dierbare moeder, Mrs. Dhana Kumari Thapa, een aantal jaren geleden ook overleden. Ram is inmiddels getrouwd en heeft een dochter Hij werkt als apotheker in het ziekenhuis. Sinds 2015 is Ram uitvoerend vrijwilliger voor Laxmi Support en heeft al heel wat akties met succes afgerond.

IMG_1591

Laxmi Support heeft een zestigtal van deze gedichtenbundels overgenomen en uitgedeeld aan onze sponsors ter gelegenheid van ons vijfjarig bestaan. De opbrengst van deze verkoop helpt Ram om in zijn levensonderhoud te voorzien.

Wilt u ook een gedichtenbundel bestellen om zo Ram te helpen met zijn toekomst?

Dat kan door een email te sturen naar Laxmi Support met daarin uw adres en een donatie over te maken op onze girorekening. Ons email adres is laxmi.support@hotmail.com. U krijgt de gedichtenbundel zo snel mogelijk thuis gestuurd en wij zorgen ervoor dat de donatie ten volle bij Ram terecht komt. Alvast hartelijk dank voor uw steun.Foto HH Ram

Hieronder vindt u een van de gedichten van Ram uit zijn eerste gedichtenbundel:

“Wants of Orphan Children

I wanted to sit on my fathers lap
but I was forced to lose this
I wanted to have love of my father
but compelled I embraced his dead body

I wanted to look at the beautiful world with my father
I don’t know how I entrapped in darkness
I thought he had left me for a short time
At last I know that he has left me forever

I wanted to have a happy life
Suddenly it changed into dream
I wanted to help in his sorrow
Unfortunately he cannot receive it

I wanted to follow his discipline
But I didn’t get a chance
I wanted to spend my life with him
Unfortunately I am spending my life in his remembrance”