Wie zijn wij

Laxmi Support is een vrijwilligersorganisatie en geheel afhankelijk van donaties van derden. De leden van Laxmi Support zijn: Samantha Wagenaar (oprichtster en uitvoerend vrijwilliger), Geke Kegelaar en Jolanda Godvliet (penningmeesters), Sylvia Nielen (secretaris), Alex Salmon (uitvoerend vrijwilliger) en Ram Thapa (uitvoerend vrijwilliger van de ErAid Nepal organisatie).

Laxmi Support gaat zorgvuldig om met de besteding van de donaties. Donaties worden zo direct en zo effectief mogelijk uit gegeven. Wij voeren onze akties uit aan de hand van vijf gouden regels en deze nemen wij heel serieus. Lees meer →

Akties die wij opzetten worden gegarandeerd afgerond en blijven nooit halverwege steken. Ook vinden wij een goede terugkoppeling aan onze donateurs zeer belangrijk. Na afronding van elk project sturen wij een nieuwsbrief aan onze sponsors en maken wij een kort filmpje met daarin de hoogtepunten van een aantal projecten.

Hulp na de aardbeving van 2015: golfplaten kopen voor een noodgebouw voor de Chakersur Primary School in Nuwakot. Hier zijn Ram en Alex in het midden met daaromheen de leraren van de school.

ONZE BELEIDSPLANNEN

Ons plan is om in de komende jaren ondersteuning te blijven bieden aan het kinderhuis Hopeful Home. Samen met Gopini Wosti, de leidster van het kinderhuis, bespreken we welk project het beste ondersteund kan worden. Dit kan zijn, het sponsoren van een Hindu festival, het opknappen van het huis of kleren voor de kinderen. We maken geen geld over aan het kinderhuis maar besteden de donaties zelf.

Daarnaast richten wij onze akties voor de komende jaren op het Nuwakot district waar we inmiddels aan zestal scholen ondersteuning bieden. We hebben goede contacten opgebouwd in deze regio en zijn een paar keer bij de scholen geweest. Onze akties zijn gericht op het brengen van schrijfmaterialen, school kleding en winter jassen voor in de koudere maanden. Op de langere termijn en als ons budget het toelaat willen we kijken of het haalbaar is om het onderwijsniveau te verbeteren door de leraren extra ondersteuning te bieden. Dit kan zijn in de vorm van een cursus en extra onderwijs materialen.

UITBREIDING VAN HET LAXMI SUPPORT TEAM

Na de desastreuse aardbevingen van 2015 werken we nauw samen met Ram Thapa, geboren in het Nuwakot district, van de ErAid Nepal organisatie. Ram is opgegroeid in het kinderhuis Hopeful Home en daar hebben Samantha en Ram elkaar in 2004 leren kennen. Samantha heeft Ram nog geholpen met huiswerk tijdens haar vrijwilligerswerk periode in 2005 en 2006. Hij is momenteel werkzaam als apotheker in een ziekenhuis in Kalanki in Kathmandu en is getrouwd met Saraswati Upreti en samen hebben zij een dochter Prastuti.

Wij zijn ontzettend blij met de hulp van Ram, omdat wij nu nog meer effectief en direct akties kunnen uitvoeren in Nepal. Samantha en Ram zijn tijdens deze akties dagelijks in contact en alle stappen, inclusief de kosten, worden uitgebreid besproken. Ook worden vele foto’s en videos doorgestuurd om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie en van het eind resultaat van alle projecten.

HOE IS HET BEGONNEN – EEN KORTE TERUGBLIK

In 2004 is het allemaal begonnen. Samantha reisde voor drie maanden af naar Nepal om vrijwilligerswerk te doen in het kinderhuis Hopeful Home in Kathmandu. Dit was zo’n overweldigende ervaring dat een terugkeer naar Nepal voor Samantha vanzelfsprekend was.

Het jaar daarop, in 2005, is Samantha voor een maand teruggegaan naar Hopeful Home om vervolgens twee maanden Engelse les te geven op de Annapurna Primary School in Pokhara. De Annapurna Primary School verkeerde in een slechte staat en daarom was het noodzaak om de school en directe omgeving op te knappen. Zo is een uitgebreid renovatie project van de grond gekomen. Met deze aktie hebben we o.a. de school is geheel gepleisterd en geschilderd, er zijn nieuwe toiletten gebouwd, er zijn netten met stenen achter de school geplaatst en er is een speelveld aangelegd. Voor al onze akties voor deze school, klik hier: Akties Annapurna Primary School.

Onder het motto “It just gets under your skin!” is met dit renovatieproject Stichting Laxmi Support geboren. Eenmaal terug in Nederland was het een kwestie van het aantrekken van bestuursleden, het regelen van de wettelijk vereiste papieren voor de stichting en het opzetten van een eigen website en een eigen Facebook pagina.

Inmiddels hebben we meer dan 70 projecten met succes afgerond en voor de scholen in het Nuwakot gebied en voor het kinderhuis Hopeful Home in Jhaukel. Kijk voor een overzicht van al onze projecten hier: