Hoe werken wij?

Voor het uitvoeren van onze projecten werkt Laxmi Support aan de hand van een aantal uitgangspunten. Wat we beloven, komen we na en daarom zijn al onze projecten altijd voor de volle 100% afgerond. Tevens is onze verantwoordelijkheid naar de sponsors groot, want zonder donaties heeft onze stichting geen bestaansrecht.

1) Laxmi Support onderhandelt een eerlijke prijs voor alle spullen die worden ingekocht:
Over alle spullen die worden ingekocht wordt een zo eerlijk mogelijke prijs onderhandeld.
Door onze ervaring hebben we een gedegen kennis van de kosten van diverse materialen en ook waar de materialen aan te schaffen. Dit helpt ons om een goede prijs af te spreken met de betreffende winkeliers/ groothandels.

2) Laxmi Support streeft ernaar dat alle donaties rechtstreeks bij de projecten terechtkomt en effectief worden besteed:
De bestedingen ten behoeve van de projecten worden door Laxmi Support direct aan de lokale winkeliers betaald. Er is geen tussenkomst van derden en dit betekent dat we goede controle kunnen houden op onze uitgaven. Kosten van vliegtickets en de verblijfskosten worden door de vrijwilligers van Laxmi Support zelf bekostigd. Taxi kosten in Nepal en de huur van de jeep voor het bezoeken van de scholen wordt van het sponsorgeld vergoed. Een overzicht van onze jaarlijkse administratie staat ook op de website: https://laxmi-support.com/laxmi-support/administratie

3) Laxmi Support garandeert een goede terugkoppeling aan onze donateurs:
Wij streven naar openheid en transparantheid van onze activiteiten en uitgaven in Nepal. Daarom versturen wij een paar keer per jaar een nieuwsbrief per e-mail met daarin informatie over geplande en afgeronde akties. Ook houden wij een Faceboek pagina bij met algemeen nieuws uit Nepal en nieuws van onze projecten. Onze nieuwsbrieven zijn ook terug te lezen op onze website: https://laxmi-support.com/nieuws/nieuwsbrieven

4) Laxmi Support maakt gebruik van lokale werknemers:
De werkzaamheden worden uitgevoerd door lokale werknemers. Op deze manier wordt de lokale economie ondersteunt en tevens wordt de betrokkenheid van de dorpsbewoners bij de school of kinderhuis vergroot.