Renovatie project Annapurna Basic School – 2019

Op 17 juni 2019 was het zover, Laxmi Support was uitgenodigd voor het bijwonen van de her-opening ceremonie van de Annapurna Basic School in het dorp Budhasing in het Nuwakot district. Vroeg in de ochtend zijn Ram en Saraswati van Laxmi Support met de taxi naar de school afgereisd. Eigenlijk was de ceremonie een week eerder gepland, maar door hevige regen en een landverschuiving was de weg geblokkeerd. Het duurde een aantal dagen voordat de weg weer vrij was.

Saraswati deelt schrijfmaterialen uit

Het was een zeer warme dag en in deze tijd van het jaar werken veel dorpsbewoners hard op het land. Het ontvangst van de school en het dorp was desalnietemin hartverwarmend. Ram en Saraswati hadden schrijfmaterialen meegebracht, een wereld bol en ook een Canon printer. Nu kunnen de leraren alle schoolpapieren zelf printen en is het niet meer nodig om naar de lokale print-shop te lopen, wat meer dan een uur tijd in beslag neemt.

Er weren toespraken gehouden door Ram en het hoofd van de school. Ram heeft ook een brief van Samantha en Alex voorgelezen en vertaald aan alle aanwezigen. Na alle formaliteiten werden de schriften en potloden uitgedeeld, de wereld bol en de printer hartelijk in ontvangst genomen en konden de kinderen het touwtje springen oefenen.

Laxmi Support heeft een hartverwarmende ‘Letter of Appreciation’ ontvangen van de school, die Ram namens Laxmi Support met trots in ontvangst heeft genomen.

Letter of Appreciation van de Annapurna Basic School

Drie klas lokalen zijn van binnen gepleisterd en de school is van binnen en buiten geheel geschilderd. De schilder heeft ook het Engelse en Nepalese alfabet op de muren van de klas lokalen geschilderd, een kaart van het Nuwakot district, de maanden van het jaar en de dagen van de week. Ook heeft de schilder nationale symbolen op de muur aan de buitenkant geschilderd. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. De school ziet er prachtig uit en geeft de kinderen een extra motivatie om naar school te gaan en te leren.

Engelse alfabet op de muur van het klas lokaal

Graag willen wij al onze sponsors hartelijk danken voor deze steun. Zonder jullie hulp kunnen wij projecten zoals deze niet realiseren. Bedankt voor het vertrouwen in onze akties.