School uniformen voor twee scholen – 2018

Tijdens het verblijf van Alex en Samantha in Nepal in april 2018 hebben zij samen met Gopini Wosti van Hopeful Home heel veel meters blauwe stof gekocht voor het maken van school uniformen voor twee lagere scholen in het Nuwakot district. De kinderen van de Annapurna Primary School en de Raluka Devi Primary School komen uit de lagere kaste van de samenleving, ook wel Dalits genoemd. Ram van Laxmi Support is met de bus naar het Nuwakot district afgereisd om
de stof aan de lokale kleermakers van de twee dorpen te overhandigen. De kleermakers zijn hard aan de slag gegaan om alle shirts, rokken en broeken te maken. Na een paar weken was alles gereed en hebben de leraren van de twee scholen de nieuwe uniformen aan de kinderen uitgedeeld. Ram is na zijn avond dienst op de bus gestapt om de scholen nog een keer te bezoeken. Het was een zware tocht want door de vele regen waren de wegen in de heuvels van Nuwakot onbegaanbaar. De bus reed niet verder dan de brug over de Trisuli rivier, van waar Ram te voet verder moest op weg naar zijn dorp Newarpani. Daar kwam hij pas om vier uur ’s nachts aankwam. De volgende dag is Ram lopend naar de twee scholen gegaan en heeft hij veel foto’s van de kinderen in nieuw uniform kunnen maken.

De kinderen en ouders waren super blij met de nieuwe kleding. Graag willen wij alle sponsors hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze aktie. Een nieuw schooluniform gaat weer een jaar mee, dus daar zijn de kinderen heel goed mee geholpen.