Renovatie project – 2016

Dit keer is Ram Thapa voor Laxmi Support afgereisd naar Pokhara om de school te bezoeken en verslag uit te brengen van het wel en wee van de school.

Laxmi Support heeft de school voor het eerst ondersteund in 2006 in de tijd dat Samantha vrijwilligerswerk verrichte op de school. Sindsdien hebben we al heel wat grote en kleine projecten uitgevoerd. Zo hebben we in 2006 het hele schoolgebouw opnieuw gepleisterd en geschilderd, nieuwe toiletten gebouwd en een speelveld achter de school aangelegd. In 2007 hebben we een nieuw dak van golfplaten aangebracht. Het is fijn om te zien dat al dat werk niet voor niets is geweest en de school nog steeds bestaat en het goed doet.

Op dit moment zijn er ongeveer 25 studentjes en ook de leraren Bina, Tika en Anita geven nog steeds les op de school. Volgens vernieuwde regelgeving van de overheid is de naam veranderd in ‘Shree Annapurna Basic School’.
Er zaten een paar grote scheuren in het gebouw, veroorzaakt door de aardbevingen van 2015, en schoon water in het toilet was niet meer aanwezig. Ook zaten er een paar grote gaten in de vloer. De scheuren hebben we laten repareren en er zijn drie waterkranen aangebracht in het toilet gebouw om de hygiene standaard te verbeteren. Een nieuw rood tapijt is aangelegd in het klas lokaal van groep 1.

 

 

 

 

 

 

Het gehele schoolgebouw is geschilderd in een prachtig blauwe kleur en ook hebben we voor de kinderen twee plastic schommelstoeltjes gekocht. De leraren Tika en Anita hebben hard meegeholpen met de schilderklus en gelukkig is alles op tijd afgekomen zodat Ram tijdens zijn tweede bezoek aan de school het eindresultaat kon zien.

Ram had vanuit Kathmandu warme fleece jasjes en broekjes meegenomen om uit te delen aan de studentjes. Het was ontzettend leuk om terug te keren naar deze school en om alle blije kindergezichten te zien bij het uitdelen van de warme kleding. Het is fijn om te weten dat de school het nog steeds hartstikke goed doet en dat het schoolgebouw weer is bijgewerkt tot een goed veilig niveau.

Alle sponsors ontzettend bedankt voor het mogelijk maken van deze hulp. Zonder jullie financiële steun kunnen wij geen ondersteuningsprojecten uitvoeren in Nepal. Wij zijn ontzettend dankbaar voor al jullie vertrouwen en steun.