Schoolkleding, schrijfmaterialen en boeken – 2011

Met de koude maanden voor de deur lijkt het ons zinvol om schooltruien en mutsen in te slaan voor de kinderen van de Annapurna Primary School en tevens voor de Shree Surya Jyoti Primary School in Bettyani. Met de kleine witte Suzuki taxi rijden we naar het centrum van Pokhara en al gauw hebben we ons vaste adres gevonden waar we al eerder sweaters hebben gekocht.

Foto APS Sweaters Copies 1
Onderhandeling over de prijs is niet mogelijk en om zeker te weten dat we een aardige deal sluiten gaan we nog even langs een paar andere winkels om wat prijsinzicht te vergaren. En ja hoor, de groothandel is de shop met de beste prijs. Nu is het tellen van de sweaters aangebroken, in totaal 70 stuks en binnen een half uur zijn twee grote zakken gevuld met blauwe truien in diverse maten en bijpassende blauwe muts.

We vervolgen onze tocht naar de schoolboekhandel en gaan op zoek naar lesboeken om het schrijven van het Engelse alfabet in te oefenen. Ook hier laten we twee dozen voor de twee scholen inpakken met schoolboeken in twee verschillende moeilijkheidsgradaties en een boek om in te kleuren met kleurpotloden.

Foto APS Sweaters and Copies 3
Al eerder hebben we op een middag een doos vol schriften en schrijfmaterialen gekocht om aan de kinderen uit te delen en tevens om een voorraad in de school op te slaan. Alle spullen brengen we naar de Annapurna Primary school en het uitdelen kan beginnen. De kindjes van de babyklas en klas 1 en 2 worden bij elkaar geroepen in het kantoor waar ze netjes op de banken plaatsnemen.

Aan elke student reiken we een schooltrui, muts, schrift, potlood en puntenslijper uit en dat wordt met verlegen en bescheiden maar oh zo lieve glimlach aangenomen. De stemming is opgelaten en blij en al snel worden de schooltruien aangetrokken en de mutsen opgezet.

Foto APS Sweaters Copies 7Foto APS Sweaters Copies 8Foto APS Sweaters Copies 5
De schoolboeken en kleurboeken met kleurpotloden blijven in de school om later mee aan de slag te gaan. Helaas hebben we voor een meisje niet de juiste maat en blijkt de schooltrui te klein. Ze kijkt zo beteuterd en we kunnen niets anders dan plechtig beloven om na het weekend alsnog de XL mee te nemen. Daar is ze gelukkig mee gerustgesteld en verschijnt er weer een lach op haar gezicht. Het is een geslaagde dag, iedereen is blij en voor ons geeft het een goed gevoel dat de spullen zo goed worden ontvangen.

Namens de kinderen van de Annapurna Primary School en Laxmi Support danken wij alle donateurs hartelijk voor deze donatie!

Foto APS Sweaters and Copies 4