Schrijfmaterialen – 2008

In het centrum van Pokhara kopen we de schrijfmaterialen in voor de leerlingen van de Annapurna Primary School. Dit combineren we tevens met het aanschaffen van schrijfmaterialen voor twee andere scholen die buiten Pokhara zijn gevestigd. Het gaat tenslotte in een moeite door. De winkels, waar de schoolspullen worden verkocht, zijn bij elkaar gevestigd en na vier jaar beginnen de winkeliers ons al aardig te kennen. Het gesprek begint dan ook met een brede glimlach en ‘Aha, je bent er weer!’

Foto 1 schriften 2008
Het vergt enig geduld om alle materialen van achter uit de winkel op de toonbank te krijgen, vooral omdat we best wel een stapel schriften en potloden nodig hebben. De prijzen zijn bij ons wel bekend maar er moet altijd weer wat onderhandeld worden, maar na wat heen en weer gepraat komen we er altijd uit. Nu moet alles in drie dozen verpakt en in een kleine Suzuki taxi ingeladen om naar ons guesthouse te worden vervoerd. We zijn er al gauw een paar uur mee zoet, maar met enig geduld wat in Nepal is vereist, komt altijd alles goed.

Foto 10 schriften 2008Foto 9 schriften 2008
De dag van het uitdelen van de schriften samen met de andere spullen is altijd een mooie dag. De kinderen zijn oprecht blij en al zijn ze verlegen bij het aannemen van de spulletjes, de glinstering in hun ogen zegt genoeg. Ook is fijn om te weten dat de studenten van de Annapurna Primary School voldoende materialen hebben voor het komende schooljaar.

Laxmi Support dankt alle donateurs hartelijk voor het mogelijk maken van deze ondersteuning.